Una Gavare veikusi redzes korekcijas operāciju. FOTO
Una Kārkliņa – Gavare ar dēlu Mārtiņu un meitu Esteri apmeklēja labdarības akciju „Ziedojumu virpulis”.
Slavenības
2016. gada 28. februāris, 05:31

Una Gavare veikusi redzes korekcijas operāciju. FOTO

Jauns.lv

Bijusī modele, septiņu bērnu māmiņa Una Kārkliņa – Gavare ar bērniem Esteri un Mārtiņu apmeklēja labdarības akcijas pasākumu „Ziedojumu virpulis”, kurā varēja ziedot nevajadzīgos briļļu rāmjus, un atklāja, kā savus bērnus sargā no pārlieku lielas slodzes acīm.

„Man pašai arī kādreiz bija brilles, taču es tās nenēsāju. Vīrs pierunāja uztaisīt redzes korekcijas operāciju un tagad redzu ļoti labi. Pēc operācijas ir krietni ērtāk, nav jāmiedz acis, cenšoties kaut ko tālumā saskatīt,” atklāj Una Kārkliņa - Gavare.

Septiņu bērnu māmiņa uz pasākumu ieradās ar diviem bērniem Esteri un Mārtiņu. „Sabiedrībā ideālais modelis ir divi, trīs bērni – un ar tik daudz bērniem cilvēkiem šķiet normāli iziet sabiedrībā. Tā mēs arī atnācām trijatā. Bērnu redzes problēmām ir jāpievērš nopietna uzmanība, arī es saviem bērniem atkārtoju, lai vakaros nesēž ieurbušies telefonos, lai gan, kā zināms, visiem bērniem patīk tehnoloģijas. Mācu trenēt acis, skatoties tālumā un tuvumā. Par laimi, bērniem pagaidām redzes problēmu nav,” tā Una Kārkliņa - Gavare.

Viņa aizvien ir pilnas slodzes mamma - kamēr vecākās meitenes apmeklē skolu, Una mājās dzīvo ar jaunākajām atvasēm. Viņa stāsta, ka jau no mazām dienām māca bērniem darbiņus darīt un rūpēties vienam par otru. „Vecākie bērni palīdz jaunākiem. Viņi apgūst arī tās nepieciešamās lietas, kas manu mājas soli var atvieglot. Bērni dod lielu gandarījumu un dziļu prieku. Bet aicināt mammas kļūt par daudzbērnu mammām? Tas man šķiet šajā valstī nav paredzēts,” domīgi nosaka bijusī modele.

Labdarības pasākumu „Ziedojumu virpuli”, kas aicināja cilvēkus ziedot bērnu briļļu rāmjus un līdzekļus Bērnu veselības autobusa darbības nodrošināšanai, apmeklēja arī citi sabiedrībā zināmi cilvēki - dziedātāja Elizabete Zagorska ar vīru, aktrise Gunta Virkava, TV personība Armands Simsons ar ģimeni.

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica