foto: REUTERS/SCANPIX
Avrila Laviņja ar jaunām dziesmām atgriežas pēc cīņas ar Laimas slimību: "Tie bija manas dzīves smagākie gadi"
FILE PHOTO: Singer Avril Lavigne arrives on the red carpet for the 2016 Juno Awards in Calgary, Alberta, Canada, April 3, 2016. REUTERS/Chris Bolin/File Photo
Mūzika
2018. gada 10. septembris, 15:36

Avrila Laviņja ar jaunām dziesmām atgriežas pēc cīņas ar Laimas slimību: "Tie bija manas dzīves smagākie gadi"

Jauns.lv

19. septembrī klajā nāks kanādiešu dziedātājas Avrilas Laviņjas (33) jaunākais singls no viņas gaidāmā albuma. Tā būs mūziķes atgriešanās apritē pēc vairāku gadu pauzes, un šo laiku Laviņja pavadījusi cīņā ar Laimas slimību.

Par to, ka sirgst ar Laimas slimību, Laviņja atklāja 2015. gada decembrī. Saslimusi pēc ērces koduma, dziedātāja mocījusies ar sāpēm un bezgalīgu nogurumu, un nu Avrila atzīst - beidzamie esot bijuši grūtākie viņas dzīves gadi.

Avrilas Laviņjas jaunākie privātie foto

Dziedātājas Avrilas Laviņjas jaunākie privātie foto no viņas "Twitter" konta.

gallery icon
17

"Beidzamos dažus gadus pavadīju mājās, cīnoties ar Laimas slimību," savā mājaslapā ierakstījusi Laviņja. "Tie bija manas dzīves ļaunākie gadi, bija gan fiziskas, gan emocionālas cīņas. Es spēju šo cīņu pārvērst mūzikā, par ko esmu patiešām lepna."

"Guļot gultā un dīvānā, rakstīju dziesmas, tur arī lielāko daļu no tām ierakstīju. Vārdi, kas bija tik tuvi manai pieredzei, bez pūlēm plūda no manis ārā," tā viņa. "Patiešām... Saglabājot cerības, izvirzot mērķus un dzīves jēgu, mana mūzika mani dziedēja un turēja pie dzīvības."

Laviņjas jaunās dziesmas nosaukums ir "Head Above Water" ("Galva virs ūdens"). "Tā bija pirmā dziesma, ko sacerēju savā gultā, būdama vienā no dzīves bailīgākajiem brīžiem. Es biju pieņēmusi nāvi un jutu, ka mans ķermenis slēdzas ārā. Man šķita, ka es slīkstu. Likās, ka grimstu ūdenī un man ir nepieciešams gaiss. It kā upe mani rautu prom pa straumi. Ka es nespēju elpot. Lūdzu Dievu, lai tas palīdz man turēt galvu virs ūdens. Lai es pārdzīvotu šo grūto brīdi."

Reiz tik populāro dziesmu "Complicated", "Sk8er Boi" un "Girlfriend" autores Laviņjas jaunais singls būs viņas pirmais beidzamo triju gadu laikā. Un nākamais būs viņas jau sestais studijas albums.