Fēlikss Ķiģelis savu 40. dzimšanas dienu sagaida ar koncertu. FOTO
"Palaid mani vējā, jo nepiederu Tev, es esmu kļavas dvēsele…" – savā 40 gadu jubilejā dziedāja Fēlikss Ķiģelis.
Slavenības
2016. gada 28. februāris, 16:37

Fēlikss Ķiģelis savu 40. dzimšanas dienu sagaida ar koncertu. FOTO

Jauns.lv

25. februārī 40 gadi palika lieliskajam rokmūziķim Fēliksam Ķiģelim. Viņš dzimšanas dienu nosvinēja kopā ar kolēģiem un draugiem ar koncertu 27. februāra vakarā Mūzikas namā “Daile”.

Fēlikss Ķiģelis ir grupas “Līvi” kādreizējā vadītāja Ērika Ķiģeļa dēls. Savos 40 gados viņš paveicis patiešām ļoti daudz. Mācījies ģitārspēli pie Ainara Virgas un Armanda Alkšņa, bijis viens no grupu “Tumsa” un “Melnā princese” dibinātājiem un solistiem. Desmit studijas albumi un live koncertalbums, ilggadīga sadarbība ar citiem mūziķiem, radot brīnišķīgas dziesmas, darbs pie jaunu ierakstu radīšanas ar atzītiem producentiem, koncerti Eiropā un Krievijā – tā ir aisberga neredzamā puse, kas ir padarījusi Fēliksu Ķiģeli par to, kas viņš ir tagad – iemīļots rokmākslinieks.

Koncertā kopā ar Fēliksu uzstājās viņa grupa – Uldis Knapšis pie bungām, Kristaps Liepa pie basa un Ivars Sudmalis pie taustiņiem. Koncertu ieskandināja Fēliksa draugi dzīvē un mūzikā – grupa „Bezvējš”. Tāpat arī koncertā viesu statusā piedalījās Jānis Buķelis, ar īpašu pārsteigumu tajā ņēma dalību „vēja brālis” Aivars Freimanis jeb Frīdis, tāpat arī uz skatuves kopā ar Fēliksu kāpa Roberts Zīle, Gints Purgailis, Roberts Dinters un Jānis Lemežis.

Fēlikss Ķiģelis – Palaid vējā

 

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica