foto: REUTERS/SCANPIX
Pasaulē zināmi cilvēki aicina boikotēt "Eirovīziju", ja tā notiks Izraēlā
Britu princis Harijs tikšanās laikā ar Eirovīzijas uzvarētāju - Netu Barzilaju, kura savai valstij izcīnīja tiesības rīkot šo konkursu 2019. gadā.
2018. gada 8. septembris, 16:51

Pasaulē zināmi cilvēki aicina boikotēt "Eirovīziju", ja tā notiks Izraēlā

Jauns.lv

Vairāk nekā 140 kultūras jomas pārstāvju, tostarp viens no grupas "Pink Floyd" dibinātājiem Rodžers Voters, kā arī britu komponists Braiens Ino, aicinājuši boikotēt starptautisko dziesmu konkursu "Eirovīzija", kam 2019. paredzēts notikt Izraēlā. Šo paziņojumu ir publicējis laikraksts "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princis Viljams Izraēlā tiekas ar "Eirovīzijas" uzvarētāju Netu

Britu princis Viljams Izraēlā tiekas ar "Eirovīzijas" uzvarētāju Netu Barzilaju.

gallery icon
7

Paziņojumā teikts, ka Izraēlā pārkāpj cilvēktiesības Palestīnā. Paziņojuma autori atgādina, ka laikā, kad saasinājusies situācija Gazā, Izraēlas armija ir nogalinājusi 62 neapbruņotus palestīniešus, tostarp sešus bērnus.

Viņi aicina boikotēt 2019. gada "Eirovīziju", ja tā notiks Izraēlā, jo šī valsts jau gadu desmitiem turpina īstenot savu drausmīgo politiku, pārkāpjot cilvēktiesības Palestīnā.

Votersam un Ino aicinājumā uz boikotu pievienojies arī dāņu režisors Nilss Vests, vairāki bijušie konkursa dalībnieki, kā arī 1994. gada "Eirovīzijas" uzvarētājs īrs Čārls Makgetigans.

Jauns.lv jau vēstīja, ka šogad "Eirovīzijas" dziesmu konkursā uzvarēja Izraēlas dziedātāja Neta Barzilaja ar dziesmu "Toy", kas nozīmē, ka nākamgad konkurss notiks Izraēlā.

Eirovīzijas uzvarētāja Neta Barzilaja

gallery icon
27

Eirovīzijas zilais paklājs. 2018. gada Eirovīzijas festivāla oficiālā atklāšana

2018. gada Eirovīzijas festivāla oficiālā atklāšana.

gallery icon
52

Skaistā Laura Rizzotto Eirovīzijas pusfinālā

gallery icon
24