foto: Publicitātes
Borisam Grebenščikovam ar Rīgu nepietiek - viņš grasās iekarot arī Latgali
Mūzika
2018. gada 7. septembris, 13:43

Borisam Grebenščikovam ar Rīgu nepietiek - viņš grasās iekarot arī Latgali

Jauns.lv

Pazīstamajam krievu mūziķim Borisam Grebenščikovam, kas beidzamo gadu laikā Rīgā uzstājas ar apskaužamu regularitāti, Latvijas galvaspilsēta vien kļuvusi par mazu - nu viņš pēc nedēļas, 15. septembrī, sniegs koncertu Rēzeknē - Latgales vēstniecībā GORS.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns.lv informēja GORS pārstāvji, tur viņš un grupa “Akvarium” uzstāsies pirmo reizi. Koncertā skanēs gan jau labi zināmās grupas dziesmas, gan jaunā programma “Laiks N” ("Vremja N").

Borisa Grebenščikova negaidītais koncerts Doma laukumā

gallery icon
19

Darbs pie Grebenšikova jaunā albuma “Laiks N” ildzis no 2015. līdz 2018. gadam gan Londonā, gan Sanktpēterburgā un Losandželosā, atsevišķu dziesmu daļas ierakstītas Izraēlā, Bulgārijā un Ukrainā.

Citējot mūzikas kritiķus, pēc šedevrālā albuma “Sāls” šķitis, ka sekos kritums, bet “Laiks N” ir vēl patiesāks, labsirdīgi dusmīgs un caururbjošs albums, kas precīzi atspoguļo mūsdienas – kā to raksturo pats Grebenšikovs – “dēmonu klaiņošanas laiku”.

“Laiks N” atkārtoti pierāda, ka jaunās Borisa Grebenšikova dziesmas saskan ar mūsdienu savādo realitāti. Albuma ierakstā piedalījušies gan četri “Akvarium” pamatsastāva dalībnieki – Aleksandrs Titovs (basģitāra), Andrejs Surotdinovs (vijole), Braiens Finnegans (flauta) un Liams Bredlijs (sitaminstrumenti), gan īpaša loma tikusi albuma producentam Stīvam Džonsam, kurš strādājis ar Mobiju, “Daft Punk”, “Chemical Brothers” un daudziem citiem.

Koncertā Latgales vēstniecībā GORS uzstāsies grupas “Akvarium” paplašinātais sastāvs – līdzās grupas līderim Borisam Grebenšikovam (vokāls, ģitāra) un “Akvarium” pamatdalībniekiem uz skatuves būs Aleksejs Zubarevs (ģitāra), Igors Timofejevs (saksofons) un Gļebs Grebenšikovs (perkusijas).

Tēmas