Neticami, ko par izcilām atzīmēm piešķir kādā lauku skolā Ķīnā
Daudzi interneta lietotāji Ķīnā raksturoja cūkgaļas stipendijas ideju kā "interesantu" un "svaigu".
Trakā pasaule
2016. gada 29. februāris, 13:44

Neticami, ko par izcilām atzīmēm piešķir kādā lauku skolā Ķīnā

Jauns.lv

Lauku vidusskola Ķīnas austrumos ir izprovocējusi aktīvas diskusijas ar tās administrācijas lēmumu piešķirt skolēniem cūkgaļu kā stipendiju, vēsta oficiālā Ķīnas ziņu aģentūra "Siņhua".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šicjatou vidusskola Džedzjanas provinces Veņlinas pilsētā jauna mācību ceturkšņa sākuma ceremonijā piešķīra šādas stipendijas graudā 45 izciliem skolēniem.

Skolēni, kas sekmju ziņā bija pirmajā vietā, tika apbalvoti ar divarpus kilogramiem cūkgaļas, bet otrās vietas ieguvēji saņēma pusotru kilogramu.

Skolas direktors Vu Guanhujs informēja, ka skola cūkgaļas stipendijas piešķīrusi jau trešo gadu.

"Mēs parasti izdalām šo gaļu pirms ķīniešu Mēness kalendāra Jaungada, bet šogad aizkavējāmies, jo laikapstākļu dēļ skola tika slēgta ātrāk nekā parasti," sacīja Vu.

Kāds šīs skolas pedagogs pastāstīja, ka tika izdalīti 84 kilogrami cūkgaļas.

"Mūsu lielākā stipendija ir 50 juaņu (6,95 eiro), bet mēs to aizstājām ar cūkgaļu tādā pašā vērtībā. Vienkārši iedomājieties – vesela ģimene var kopīgi apsēsties un ēst gaļu, ko vinnējuši bērni, viņi noteikti lepojas ar to," piebilda skolas direktors.

Daudzi interneta lietotāji Ķīnā raksturoja cūkgaļas stipendijas ideju kā "interesantu" un "svaigu".

"Es uzskatu to par inovatīvu. Kad es mācījos vidusskolā, es reiz saņēmu veļas pulvera maisu," rakstīja mikroblogu vietnes "Sina Weibo" lietotājs.

"Tas ir lieliski, ja vien cūkgaļa ir droša," rakstīja cits šīs vietnes lietotājs, atgādinot par vairākiem pārtikas drošības skandāliem Ķīnā.

LETA / Foto: Shutterstock