foto: AP/Scanpix
Sākas dziesmu iesniegšana "Supernovai" - pirmajam solim uz lielo Eirovīziju
Sākas pieteikšanās LTV autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" jaunajai sezonai.
TV
2018. gada 3. septembris, 14:29

Sākas dziesmu iesniegšana "Supernovai" - pirmajam solim uz lielo Eirovīziju

Jauns.lv / LETA

Šodien sākas pieteikšanās Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" piektajai sezonai, informēja projekta "Supernova 2019" komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.

Pieteikšanās sāksies no plkst.10. Dziesmas konkursam iespējams pieteikt projekta mājaslapā "Supernova.lsm.lv/lv" līdz 21.oktobra plkst. 23.59.

Konkursa "Supernova 2019" uzvarētājs iegūs iespēju uzstāties 64.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

"Supernova" producente Ilze Jansone norādīja, ka "Supernova" piektajā sezonā ir veiktas vairākas būtiskas izmaiņas konkursa nolikumā, kas skar gan autorus un dziesmu iesniegšanu, gan izpildītājus. "Šogad konkursā piedalīties varēs arī jaunāki autori un izpildītāji - šajā sezonā "Supernovai" pieteikties var jau no 16 gadu vecuma. Par to daudz diskutējām, un bija dažādi argumenti par un pret, tomēr uzskatām, ka kopumā konkurss no tā varētu iegūt," Jansone.

Viņa papildināja, ka no 16 gadu vecuma konkursā varēs piedalīties gan autori, gan izpildītāji, gan producenti.

Pirmā žūrija, kas vērtēs iesniegtās dziesmas, zinot tikai to nosaukumus, bet nezinot ne autorus, ne producentus, ne izpildītājus, šajā sezonā būs veidota no Latvijas vadošo radio staciju pārstāvjiem.

Viens no konkursa "Supernova" mērķiem ir veicināt Latvijas autoru, producentu un izpildītāju eksportspēju, kā arī sadarbību ar ārvalstu producentiem un autoriem. Arī šogad konkursā notiek sadarbība ar mūzikas ierakstu kompāniju "Universal Music Group". Tāpat konkursa mērķis ir palīdzēt augt un attīstīties nozarei kopumā. Tāpēc saglabāta iespēja ārvalstu producentiem un autoriem piedalīties dziesmu tapšanā. Nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi var būt kā izpildītāji grupas sastāvā, tā solisti.

Būtiskas izmaiņas ir arī dziesmu iesniegšanas kārtībā. Nolikums nosaka, ka dziesmai jābūt profesionāli ierakstītai un maksimāli jāreprezentē autoru ideja. Iekļūstot nākamajā atlases kārtā, izmaiņas ir pieļaujamas, taču organizatori patur tiesības neizskatīt nevīžīgi ierakstītas demo versijas.

"Supernova" ceturtās sezonas uzvarētāja bija dziedātāja Laura Rizzotto, kura ar pašas sacerēto dziesmu "Funny Girl" 63.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā ierindojās otrā pusfināla 12.vietā.