foto: Vida Press
Princis Viljams atklāj, kā ieguvis sev uz pieres „Harija Potera rētu”, kas reizēm arī spīd
Princim Viljamam uz pieres ir labi redzama rēta, kas iegūta bērnībā.
Slavenības
2018. gada 31. augusts, 05:52

Princis Viljams atklāj, kā ieguvis sev uz pieres „Harija Potera rētu”, kas reizēm arī spīd

Jauns.lv

Nesen plaši apspriesta hercogienes Ketrīnas rēta, kas viņai ir deniņu rajonā galvas kreisajā pusē un to veiksmīgi apslēpj mati. Nu atklājies, ka rēta uz galvas ir arī viņas dzīvesbiedram princim Viljamam. Turklāt daudz redzamāka. Princis pats to dēvē par „Harija Potera rētu”.

Kopš prinča Harija un Meganas Mārklas kāzām Kembridžu pāris palicis tādā kā otrajā plānā. Par Meganu mēs pat zinām, kādi gulētiešanas laiki viņai tagad jāievēro!

Taču šajā nedēļā princis Viljams atkala ir atpakaļ rampu gaismās. Un tas viss, pateicoties rētai uz pieres, kas ļoti atgādina visiem zināmo mazo burvi Hariju Poteru un viņa rētu. Rēta uz prinča pieres ir jau krietni ilgu laiku, taču pēc ziņas par hercogienes Ketrīnas astoņus centimetrus lielo rētu deniņu daļā, arī prinča Viljama savainojums izpelnījies ne mazāku uzmanību un jautājumus: Kas radīja šādu rētu? Nepiedodams lāsts? Sadusmojušies korgiji?

foto: Vida Press
Princis Viljams rāda bērniem savu rētu un pastāsta, kā tādu ieguvis.

Lai gan pašam princim Viljamam patīk to dēvēt par „Harija Potera rētu”, tai patiesībā nav nekāda sakara ar bērnībā uzliktu lāstu vai burvestībām. Tiesa, bērnībā šī rēta iegūta gan. Jau 2009. gadā bērnu TV šovā „Newsround” Viljams pastāstīja par savas bērnu dienās gūtās rētas izcelsmi. „Tā ir mana Harija Potera rēta, kā es to saucu,” norādīja princis. „Es to tā dēvēju, jo tā dažkārt spīd un daži cilvēki to ievēro – citās reizēs viņi to nepamana vispār.”

foto: Vida Press
Princis Viljams 2003. gadā.

„Man trāpīja ar golfa nūju, kad mēs kopā ar draugu spēlējām šo spēli. Mēs bijām zālienā, un nākamais, ko redzēju, bija vislielākā golfa nūja, kas lidoja nez no kurienes un trāpīja man pa galvu.”

Pirms dažām dienām daudzi apsprieda hercogienes Ketrīnas astoņus centimetrus lielo rētu. Lai gan arī viņai tā ir jau kopš bērnības, ziņu virsrakstos šis fakts nonāca tieši tagad, pateicoties kādai 2011. gadā uzņemtai fotogrāfijai un fanu vērīgajai acij.

foto: Vida Press
Arī 2018. gadā rēta uz prinča pieres aizvien ir labi redzama.

Jaunākajās fotogrāfijās tas nav novērojams, taču, ja paskata agrākus foto uzņēmumus, var redzēt, ka hercogienes Ketrīnas deniņos galvas kreisajā pusē mati slēpj aptuveni astoņus centimetrus garu rētu.

Vislabāk tā redzama 2011. gadā uzņemtā fotogrāfijā, kad hercogiene Ketrīna pirmo reizi viena pati bija devusies pildīt karaliskos pienākumus Klārensa namā un daļu matus saņēmusi vieglā mezglā.

foto: Vida Press

Šo gadu laikā piemīlīgā Ketrīna iemācījusies rētu paslēpt zem cepures vai ar frizūras palīdzību, taču no daudzu cilvēku prātiem aizvien neiziet jautājums, kas gan agrāk noticis ar hercogieni un kā radusies šī milzīgā rēta.

Sākotnēji skaistumkopšanas eksperti pauda savu viedokli norādot, ka šāda gaiša svītra, visticamāk, izveidojusies no ciešāk saņemtiem matiem to pieaudzēšanas rezultātā. Taču to noliedza hercogienes pārstāvis. „Rēta palikusi no bērnībā pārciestas operācijas,” 2011. gadā viņš norādīja izklaides programmas „E! News” reportierim. Lakoniskā un neko tuvāk neatklājošā atbilde tikai vairoja sabiedrības interesi: „Vai bija kaut kas nopietns? Lūdzu, detaļas!”

Kad portāla „Daily Mail” veidotāji vērsās pēc padoma pie speciālista, viņš apšaubīja, ka rēta varētu būt saistīta ar nopietnām veselības problēmām. Pēc fotogrāfijas spriežot, dakteris izteica minējumu, ka šajā vietā, visticamāk, likvidēta arteriovenoza malformācija jeb asinsvadu dzimumzīme. Ķirurgs Džons Skarrs paudis izbrīnu, kā tik lielu veidojumu neviens pirms 2011. gada nebija ievērojis.