foto: Juris Rozenbergs
Mārtiņa Freimaņa draugi ar vērienīgu koncertu piemin viņsaulē aizgājušo mūziķi
Mūzika
2018. gada 29. augusts, 12:41

Mārtiņa Freimaņa draugi ar vērienīgu koncertu piemin viņsaulē aizgājušo mūziķi

Jauns.lv

28. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika pirms septiņarpus gadiem pāragri viņsaulē aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltīts koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis".

Uz skatuves koncertā kāpa Freimaņa draugi no mūziķu aprindām - Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, Kārlis Būmeisters, Valters Frīdenbergs, Olga Rajecka un daudzi citi.

Koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis"

28. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis".

gallery icon
101

Ar šo pasākumu aizsākās koncertu sērija “Mans draugs Mārtiņš Freimanis”, tajā apvienojušies daudzi populāri, iemīļoti mākslinieki, kuri unikālās, pašu radītās versijās izpildīs Freimaņa zināmās un mazāk zināmās dziesmās.

Šovasar klajā nāca Latvijas mūziķu veltījumu albums pāragri viņsaulē aizgājušajam Mārtiņam Freimanim un viņa dziesmām. Un nupat izdota arī Daigas Mazvērsītes grāmata “Mans draugs Mārtiņš Freimanis”. Biogrāfiskā grāmata, kurā ar saviem stāstiem dalījušies Freimaņa laikabiedri un tuvākie cilvēki, dod iespēju ielūkoties tajās dzīves lappusēs, kuras daudziem līdz šim ir bijušas nezināmas.

Grāmatas “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” atvēršanas svētki

Dzintaru koncertzālē notikuši Daigas Mazvērsītes grāmatas “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” atvēršanas svētki. Biogrāfiskā grāmata, kurā ar saviem stāstiem dalījušies Freimaņa ...

gallery icon
72

Veltījumu albuma un grāmatas izdošana tiks atzīmēta ar koncertu sēriju, kura turpināsies ar koncertiem Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā, Aizputē un Tukumā un noslēgsies ar grandiozu koncertu 11. decembrī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē.

Koncertu sēriju caurvij cēls virsmērķis, kuru turnejas organizatori “Micrec PM” un “Mārtiņa Freimaņa fonds” un mūziķi uzņēmušies sadarbībā ar ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību. Ikvienā tūres koncertā būs iespēja veikt savu ziedojumu, lai kopā atbalstītu neārstējami slimu bērnu aprūpes multifunkcionālā centra “Sapņu tilti” celtniecību.

Mārtiņš Freimanis kinofilmās un seriālos

Mārtiņš Freimanis kinofilmās “Man patīk, ka meitene skumst” un “Dancis pa trim”, seriālos “Neprāta cena” un “UgunsGrēks” un izrādē izrādē ...

gallery icon
30