Soctīklus uzspridzina jauns strīdīgais jautājums - KĀDĀ krāsā ir šī jaka?
Pamatā cilvēki redz 4 krāsu salikuma variantus: zils + balts; zaļš + zelta; melns + brūns; zaļš + brūns.
Trakā pasaule
2016. gada 1. marts, 19:05

Soctīklus uzspridzina jauns strīdīgais jautājums - KĀDĀ krāsā ir šī jaka?

Jauns.lv

Tieši apaļu gadu pēc tam, kad ļaudis vai juka prātā, cenšoties noteikt, kādā krāsā ir kleita (atceries, ja? Zila ar melnu vai balta ar zeltu...), radusies jauna dilemma. Šoreiz šķēpi tiek lauzti par "Adidas" zīmola jaku.

Attēlu sociālajā tīklā Instagram pagājušajā ceturtdienā ievietoja kāda jauniete vārdā Nina, sakot, ka jūk vai prātā, strīdoties ar savu draugu. Draudzene saka, ka fotoattēlā redzamā "Adidas" jaka ir balta ar zilu, un viņa nu nekādā veidā tumšajā jakā nevarēja ieraudzīt baltu krāsu, kur nu vēl zilu! Viņasprāt, tā ir melna ar brūnu, un punkts.

Smagais jautājums gluži vai momentā kļuva virāls un izraisīja kašķus pat svešu cilvēku starpā. Gluži kā pērn tas bija ar kleitu, kuru ļaudis redzēja citā krāsā esam. Tajā gadījumā gan tika pierādīts, ka tie, kas kleitu redzēja kā gaišu kopā ar zelta elementiem, redz nepareizi, jo īstenībā tā tiešām bija tumši zila ar melnām līnijām.

Šīs jakas gadījumā cilvēki redz pat četras divu krāsu kombinācijas, un ir tādi, kuri tiešām redz zili baltu jaku. Lielākā daļa to redz kā melnu kopā ar brūnu krāsu. Taču vēl daži runā par zaļu toni.

Pagaidām nav izdevies iegūt kompānijas "Adidas" komentāru par to, kādā īsti krāsā ir konkrētā modeļa jaka.

Kā zināms, šie "acu gļuki" jeb strīdīgās fotogrāfijas ir izskaidrojamas ar fiziku (kā un no kuras puses krīt gaisma), kā arī ar to, ka katram cilvēkam smadzenes strukturētas citādāk un spēj dažādi uztvert redzes sūtītos signālus uz attiecīgo centru smadzenēs, kas atbild par to, ko redz acs.

Kasjauns.lv/Foto: Instagram