Rēzija stāsta par savu ģimenes papildinājumu – mazo Umku. VIDEO
Aktrise Rēzija Kalniņa par savu punduršpicu teic, ka viņš ir brīnišķīgs, kā mazs bērns.
Slavenības
2016. gada 2. marts, 09:21

Rēzija stāsta par savu ģimenes papildinājumu – mazo Umku. VIDEO

Jauns.lv

Komponista Imanta Kalniņa, kuru dēvē par Imku, meita, lieliskā Dailes teātra aktrise un režisore Rēzija Kalniņa par savas ģimenes papildinājumu punduršpicu Umku ir atklāta – viņš ir kā mazs bērns, kurš nopelnījis Rēzijas raksturojumu: „Mazais bandīts”.

Rēzija Kalniņa TV raidījumam „Ķepa uz sirds”, stāstot par aptuveni pusgadu veco Umku, ziņo, ka punduršpics ir burvīgs. Viņš ar savu nerimstošo dzīvesprieku aplipina jebkuru, kuru satiek. Vienīgais, kurš ne visai ir priecīgs par Umkas parādīšanos Rēzijas ģimenes mājās ir kaķis Mikijs, kura karaliskā dzīve nu nedaudz tiekot ierobežota. Pēc Rēzijas domām, Mikijs kucēnu uzskata par kurmi vai ezi bez adatām.

„Iedomājies, es atbraucu mājās un mīņāju viņam taciņas. Viņš ir kā lapsa tajā kupenā iekšā... Tad viņš tajā kupenā pazūd, tad „ieņurko”... Tas prieks ir neaprakstāms,” pavisam nesen, kad vēl bija sniegs, TV raidījumam stāstīja Rēzija. „Ir tāds teiciens, ka cilvēks radīts kaķim un suns radīts cilvēkam. Dabiski, ka Umka ir kā tāds mazs bērns, kurš prasa uzmanību, bet tā beznosacījuma mīlestība, ko viņš sniedz pretī, ir neaprakstāma. Kad tu atnāc mājās, tas viņa prieks ir unikāls. Kā tāda blusa viņš uzlec 10 reizes augstāk par savu augumu, cik priecīgs viņš ir. Man pat šķiet, ka viņš saka – mans Dievs, Dievs... Dievs ir mājās!” TV raidījumam „Ķepa uz sirds” bilst Rēzija.

Stāstot, kamdēļ punduršpicam dots vārds Umka, Rēzija teic, ka tas nav vis par godu tēvam, kuru sabiedrībā dēvē par Imku. „Vārds Umka ir no tās multfilmas par baltajiem leduslāčiem, kur mazo lācēnu nosauca par Umku, jo viņš visu laiku uzdeva jautājumus un gribēja būt gudrs,” vārda izcelsmi skaidro Rēzija. Viņa neaizmirst palielīties, ka viņas suns arī ir gudrs un ātri apgūst visu jauno.

Rēzija stāsta, kā viņai sokas ar punduršpicu Umku (no 14:20)

     

Kasjauns.lv / Foto: ekrānuzņēmumi no video