Patrīcijas Ārketes izrunāšanās "Oskaru" ceremonijā atstājusi iespaidu uz viņas karjeru
Ārkete: "Manis teiktais lika problēmai šķist ļoti acīmredzamai. Bet viss kārtībā, jo es ticu karmai. Pirms to teicu, es zināju, ka gaidāma drāma, jo dažiem tamdēļ nāksies maksāt vairāk."
Slavenības
2016. gada 2. marts, 17:06

Patrīcijas Ārketes izrunāšanās "Oskaru" ceremonijā atstājusi iespaidu uz viņas karjeru

Jauns.lv

Amerikāņu aktrise Patrīcija Ārkete atklāj, ka pagājušā gada "Oskaru" ceremonijā teiktās runas par ienākumu nevienlīdzību dēļ viņai esot gājušas secen vairākas lomas, ziņo britu laikraksts "The Guardian".

47 gadus vecā Ārkete pērn saņēma "Oskaru" par otrā plāna lomu filma "Boyhood" ("Puikas gadi"). Pateicības runā aktrise runāja par atšķirīgajiem honorāriem, kas tiek piedāvāti vīriešiem un sievietēm kino industrijā.

Ārkete uzskata, ka runa atstājusi iespaidu uz viņas karjeru.

"Es pazaudēju vai atteicos no lomām," viņa šī gada ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanā sacīja žurnālistiem. "Manis teiktais lika problēmai šķist ļoti acīmredzamai. Bet viss kārtībā, jo es ticu karmai. Pirms to teicu, es zināju, ka gaidāma drāma, jo dažiem tamdēļ nāksies maksāt vairāk."

Ārkete norāda, ka ienākumu nevienlīdzība pastāv ne tikai filmu biznesā. "ASV ir 33 miljoni sieviešu un bērnu, kuri dzīvo nabadzībā ar mātēm, kuras strādā pilnu slodzi. Mums par to jārunā," uzsver aktrise.

2015.gada "Oskaru" pateicības runā Ārkete izteicās, ka "pienācis laiks panākt vienlīdzīgu atalgojumu un vienlīdzīgas tiesības sievietēm ASV".

Par ienākumu nevienlīdzību publiski runājušas arī aktrises Dženifera Lorensa un Merila Strīpa.

Kopš "Boyhood" iznākšanas Ārkete filmējusies kriminālseriālā "CSI: Cyber", kā arī ierunājusi lomas animācijas filmās "Toy Story 4" ("Rotaļlietu stāsts 4") un "Troll" ("Trollis").

Patrīcija Ārkete saņem "Oskaru" - video:

Ārkete par zaudētajām lomām- video:


LETA/Foto: EPA/LETA