Slavenības
2018. gada 20. augusts, 12:42

Viena no Vainstaina apsūdzētājām pati samaksājusi 380 000 dolāru, lai izvairītos no tiesas par mazgadīgā pavedināšanu

Jauns.lv

Aktrise un režisore Asja Ardžento, kas ir viena no zināmākajām kustības #MeToo aktīvistēm un producenta Hārvija Vainstaina apsūdzētājām seksuālās uzmākšanās skandālā, pati esot samaksājusi 380 000 dolāru, lai izvairītos no tiesas par mazgadīgā pavedināšanu.

Izdevuma "The New York Times" rīcībā nonākuši dokumenti un vismaz triju lietai tuvu stāvošu cilvēku informācija, ka 42 gadus vecā itāliešu aktrise, kas pērn oktobrī par seksuālu uzmākšanos apsūdzēja Holivudas producentu Hārviju Vainstainu, dažus mēnešus pēc tam pati vienojusies par finansiālu kompensāciju ar aktieri Džimiju Benetu.

Benets Ardžento advokātiem iesniedzis prasību par seksuālu uzmākšanos, prasot 3,5 miljonu dolāru lielu kompensāciju, bet puses vienojušās par krietni mazāku summu - 380 000. Aktieris un mūziķis Benets, kuram nu ir jau 22 gadi, apgalvo, ka 2013. gadā Ardžento kādā Kalifornijas viesnīcā viņu seksuāli izmantojusi. Tas noticis divus mēnešus pēc Beneta 17. dzimšanas dienas.

foto: Eric Charbonneau/REX/ Vida Press
Džimijs Benets 2013. gadā.

Beneta prasībā bijis teikts, ka Ardžento viņu noskūpstījusi, tad veikusi orālu seksu un abi stājušies arī dzimumattiecībās.

Benets un Ardžento atveidoja dēlu un māti 2004. gada filmā "The Heart Is Deceitful Above All Things", kam Asja bija arī režisore.

Ardžento ir viena no vairāk nekā 60 sievietēm, kas apsūdzējušas nežēlībā kritušo Holivudas producentu Hārviju Vainstainu.

Tēmas