"Īsto latvju saimnieču" šovā vadībā izvirzās agloniete Vija Kudiņa. FOTO
Agloniete Vija Kudiņa ciemiņus aizkustināja, skaitot dzejnieces Rozālijas Tabines dzejoli „Tu manis navaicoj”.
2016. gada 3. marts, 13:02

"Īsto latvju saimnieču" šovā vadībā izvirzās agloniete Vija Kudiņa. FOTO

Jauns.lv

Jaunākajā TV raidījumā „Īstās latvju saimnieces” iepazinām Aglonas maizes muzeja dibinātāju, uzņēmīgu un gudru sievu Viju Kudiņu. Vakars pie Vijas izvērtās emocijām bagāts un jautrs, tādēļ arī sievas nežēloja augstas atzīmes, un agloniete godam izvirzījās pirmajā vietā.

Vija Kudiņa ir Aglonas maizes muzeja idejas autore un īstenotāja, kompānijas dvēsele. Vija savulaik strādājusi par pavāri, konditori, maizes ceptuves meistari un ēdienu gatavošanas pasniedzēju arodskolā. Bet šobrīd Aglonā vada savu uzņēmumu ar maizes ceptuvi, viesu namu un veikaliem. Čaklās saimnieces lielākie palīgi un atbalsts ikvienā dzīves situācijā ir viņas ģimene – divi dēli, vedekla un četri mazbērni.

Raidījumā Vija rādīja savas zināšanas par maizi, ļāva dalībniecēm pagatavot maizes klaipiņus un degustēt senus latgaļu ēdienus: krupnīku, veistekni, gruci u.c. Neiztika arī bez jautrām sarunām un dejām.

Vairāk par Viju Kudiņu, viņas stāstu par dzimto novadu un to, kā liktenis sievieti iemeta maizes biznesā, variet lasīt žurnāla „Rīgas Viļņi” jaunākajā numurā.

 

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes