foto: no privātā arhīva (Elvis Lācis)
Dejotāja Marta Kalēja apprecas pamestajā rūpnīcā VEF
Dejotāja pēc laulībām pieņēmusi vīra uzvārdu un nu ir Marta Kalēja-Irbe.
Slavenības
2018. gada 18. augusts, 10:41

Dejotāja Marta Kalēja apprecas pamestajā rūpnīcā VEF

Jauns.lv

8. augustā par precētu sievu kļuva šova “Dejo ar zvaigzni” dalībniece, divkārtējā Latvijas čempione Marta Kalēja, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Martas Kalējas un Jura Irbes laulības

Martas Kalējas un Jura Irbes laulības.

gallery icon
11

Pēc nepilnu divu gadu draudzības Marta Kalēja jāvārdu teica akadēmiskās mūzikas vokālistam un uzņēmējam Jurim Irbem. Gredzenus pāris mija ne jūras krastā, ne pils dārzā, bet kādreizējās VEF rūpnīcas telpās. Pamestības dēļ rūpnīcas ēka daudzus gadus pieskaitāma Rīgas graustiem, taču, pateicoties jaunā pāra izdomai un prasmīgam darbam, uzplauka svētku godiem, turklāt – ar visu altāri un mācītāju.
 

foto: no privātā arhīva (Elvis Lācis)
Laulību ceremoniju vadīja mācītājs Ainars Baštiks, kas ir tuvs ģimenes draugs, bet liecinieku godā – modeļu aprindās labi zināmais pāris Margrieta un Mikus Lasmaņi.

Atminas ar simpātijām

Neraugoties uz panākumiem deju pasaulē, plašākam sabiedrības lokam Marta Kalēja pazīstama kļuva pirms trim gadiem, kad piedalījās šovā “Dejo ar zvaigzni”. Toreiz skatītāji juta līdzi visādi jaukajai meitenei, kurai nācās krietni nopūlēties, mācot skandalozajam partnerim fotogrāfam Aleksandram Sokolovam dejas soli. Uz nesaprašanās viļņa arī šovs abiem beidzās, bet daudzu skatītāju simpātijas pret dejotāju ar to nepagaisa.

Ka Martas sirds vairs nav brīva, žurnāls “Kas Jauns” vēstīja šā gada maijā, kad šova rīkotāji aicināja uz ikgadējo “Dejo ar zvaigzni” dalībnieku sanākšanu. Dejotāja laimīga staroja sava drauga Jura Irbes sabiedrībā un neslēpa, ka abi ir saderinājušies. Par kāzu datumu tobrīd jaunieši vēl teikt nemācēja, bet nu tās ir notikušas. Turklāt zīmīgā datumā, ko pirms gada nosapņojusi Martas draudzene, – 8.08.

Grausts par ceremonijas vietu

„Neapzināti esam pazīstami jau no astoņu gadu vecuma, kad abi esam noķerti vienā fotogrāfijā kādās deju sacensībās. Tā bija pirmā reize,” par iepazīšanos ar Juri aizdomājas Marta. Taču apzināti viņi draudzējas kopš 2016. gada nogales, kad nejauši satikušies, daudz runājušies un atklājuši neticamu saderību it visā.

„Mana draudzene pirms gada nosapņoja, ka mūsu kāzas būs 8. augustā. Juris toreiz teica – nu diez vai tik ātri. Bet decembrī jau bija bildinājums, un tagad esam precējušies – tieši 8.08.” 

Precēties šovasar pāris izlēmis tikai pirms pāris mēnešiem, un tad arī sākuši aktīvi gatavoties. „Ceremonijas norisei meklējām kādu īpašu vietu. Apsvērām daudzas baznīcas un citas vietas, bet “vefiņš”, ko bijām ievērojuši, te riņķī apkārt darbojoties, šķita pārāks un pie sirds gāja abiem,” atklāj Marta.

foto: no privātā arhīva (Elvis Lācis)
Šādi jaunais pāris iekārtoja laulību ceremonijas vietu pamestajās VEF telpās.

Izstaigājuši vairākas telpas pamestajā kvartālā. „Kad iegājām šajā ēkā, tieši visnekārtīgākā, visputekļainākā, ar veciem būvmateriāliem, kas mētājas pa grīdu, un nolupušām sienām mums šķita vislabākā. Nu skaista ēka!” pasmaida jaunā sieva.

Līgava un līgavainis paši savām rokām pilnībā iekārtojuši kāzu vietu – iztīrījuši, sakopuši, izplānojuši un izdekorējuši. „Mēneša laikā to dabūjām gatavu,” priecājas Marta. 

Baštiks laulā, meita par liecinieci

Laulību ceremonija notikusi tuvāko cilvēku lokā. Jauno pāri salaulājis Ainars Baštiks, kas esot viņas ģimenei tuvs un mīļš mācītājs. Bet par vedējiem nākusi Baštika meita – Martas mīļa draudzene – Margrieta Lasmane ar vīru Miku Lasmani. 

Pēc ceremonijas kāzu viesi devās uz „skaistāko vietu pasaulē”, kā saka Marta, – uz ģimenes mājas pagalmu Pierīgā, kur mīlestības svētki turpinājušies ar deju vakaru. „Deja ir tā, kas pavada mani ik dienas, arī vīram deja un mūzika ir tuva. Tāpēc kopā ar saviem tuvākajiem cilvēkiem izbaudījām deju vakaru,” stāsta Marta. 

Vaicāta par medusmēnesi, dejotāja teic, ka tas būs vēlāk – rudenī, bet pagaidām kopābūšanas burvību viņi baudīs tepat – Latvijā.