foto: Vida Press
Ir nu gan pienākuši laiki! Tagad pasakaini dārgus juvelierizstrādājumus var nopirkt parkā uzstādītā automātā, gluži kā kafiju
Ja, pastaigājoties pa parku, negribas bundžiņu kolas vai kafiju, bet sakārojas kaut ko brīnišķīgu un skaistu (un ir līdzi kredītkarte ar solīdu summu uz tās), var aiziet līdz juvelierizstrādājumu automātam un iegādāties sev kādu rotaslietiņu.
Slavenības
2018. gada 19. augusts, 07:30

Ir nu gan pienākuši laiki! Tagad pasakaini dārgus juvelierizstrādājumus var nopirkt parkā uzstādītā automātā, gluži kā kafiju

Kasjauns.lv

Kurš gan nav pircis kafiju automātā! Tu iemet naudiņu, izvēlies vēlamo dzērienu un gatavs. Tagad ASV uzstādīts dārglietu automāts, kas darbojas pēc šāda paša principa. Taču tā nav lēta bižutērija, bet gan dārgi juvelierizstrādājumi, kuru cenas rakstāmas četriem cipariem!

Ņujorkā dārgus juvelierizstrādājumus var iegādāties parkā no automāta

gallery icon
9

Sabiedriskā vietā, pilsētas centrā, Veila parkā Bruklinā (ASV) uzstādīts automāts, kurā var iegādāties izsmalcinātus juvelierizstrādājumus. Manhetenā dzīvojošās dizaineres Marlas Āronas „savērptā” kaklarota, piemēram, no šī automāta iegūstama par 1 588 ASV dolāru.

foto: Vida Press
Juvelierizstrādājumu dizainere un rotaslietu automāta idejas autore Marla Ārona.

Idejas autore ir pati dizainere Ārona. Viņai šī ideja dzimusi pēc paviesošanās Japānā 2016. gadā. „Automātus, kuros var nopirkt visdažādākās preces, es redzējus visur,” atceras juvelierizstrādājumu dizainere.

Pirmo juvelierizstrādājumu automātu viņa uzstādīja pērn Bruklinas muzeja telpās. Savukārt šovasar spērusi soli tālāk šādas idejas popularizēšanā, novietojot pirmo šāda tipa automātu sabiedriskā vietā zem klajas debess – proti parkā Bruklinas rajonā Ņujorkā.

foto: Vida Press
„Total Baby Baguette” kaklarota ar varavīksnes krāsu dārgakmenīšiem no automāta nopirkta par 1 496.50 ASV dolāru.

Iespējams, ka daudziem tā šķiet neprātīga ideja, turklāt ļoti nerentabla – sak, kurš gan pirks juvelierizstrādājumus parka vidū, turklāt automātā. Taču viņš savos uzskatos maldīsies. Ārona apgalvo, ka no viņas dārglietu automāta nopirktas jau daudzas rotaslietas. Kāds iegādājies 1 045 ASV dolāru vērtu „Starlock necklace” kaklarotu, kas darināta no 14 karātu dzeltenā zelta. Nopirkta arī „Total Baby Baguette” kaklarota ar varavīksnes krāsu dārgakmenīšiem. Tās cena automātā bija noteikta 1 496.50 ASV dolāru.

Tā kā parks ir atvērts publikai, atliek tikai rūpīgi sekot līdzi ziņām, kad tajās vēstīs par vandālismu Veila parkā un juvelierizstrādājumu automāta bojāšanu vai pat mēģinājumu nozagt. Kā nekā automāts, kurā atrodas juvelierizstrādājumi vairāku desmitu tūkstošu dolāru vērtībā garnadžiem ir vilinošs mērķis.

foto: Vida Press

Netiek ziņots vai šī „bīnummašīna” tiek kā īpaši apsargāta, lai aiztaupītu šādas nepatikšanas.

Tēmas