Šovasar "Positivus" festivāla apmeklētājus priecēs Ellija Goldinga, Igijs Pops un Džons Ņūmens
Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus" šogad svinēs savu desmit gadu jubileju.
2016. gada 4. marts, 11:25

Šovasar "Positivus" festivāla apmeklētājus priecēs Ellija Goldinga, Igijs Pops un Džons Ņūmens

Jauns.lv

Svinot savu desmit gadu jubileju, Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus" šovasar kā galvenos festivāla māksliniekus piedāvās britu popmūziķi Elliju Goldingu, vienu no pēdējām rokmūzikas dzīvajām leģendām Igiju Popu un elektronisko franču grupu "M83", liecina festivāla informācija.

Salacgrīvā notiekošajā festivālā uzstāsies arī tādi ievērojami mākslinieki kā "Years & Years", "Hot Chip", duets "Air", britu dziedātājs Džons Ņūmens, dziedātāja Klēra Elisa Bušē jeb "Grimes", Čarlzs Bredlijs, ģitārists Ričards Houlijs, grupa "Mercury Rev", "Wolf Alice", "Oh Wonder" un daudzi citi.

Festivāla organizators Ģirts Majors atklāja, ka šogad festivālam ir iespaidīgākais spožu mākslinieku saraksts, kādu līdz šim izdevies pulcēt. "Positivus" festivāla apmeklētājiem būs pamatīgi jānopūlas, lai nepalaistu garām spilgtākos, interesantākos un iedvesmojošākos koncertus trīs dienu garumā, uzskata festivāla rīkotājs.

"Positivus" festivāls Salacgrīvā notiks no 15.jūlija līdz 17.jūlijam. Festivāla pirmajā dienā uz festivāla galvenās "Lattelecom" skatuves uzstāsies spožā, talantīgā un vai visā pasaulē novērtētā britu popmūziķe Goldinga, bet nākamajā dienā šo skatuvi pārņems gan mūzikas industrijā, gan Holivudā augstu novērtētie "Grammy" nominanti "M83", kuru dziesmas iekļautas vai visu jauniešu auditorijai paredzēto blokbāsteru skaņu celiņos. Savukārt festivāla pēdējā dienā uz galvenās skatuves uzstāsies amerikāņu rokmūzikas dzīvā leģenda Igijs Pops, kurš joprojām tur augstu paceltu rokmūzikas karogu arī pēc vairāk nekā pusgadsimta mūzikas industrijā, un šī gada martā izdos jaunu albumu "Post Pop Depression" kopā ar Džošuu Hūmi no "Queens of the Stone Age", informē festivāla rīkotāji.

Britu elektronikas skatuvi "Positivus" festivālā pārstāvēs Lielbritānijas topu pirmo vietu iekarotāji "Years & Years", kā arī mūzikas pasaules prestižākajām balvām, tostarp "Grammy" un "Mercury Prize", nominētie "Hot Chip". Savukārt franču elektroniku pārstāvēs slavenais duets "Air", bet īpašu noskaņu uz "Nordea" skatuves uzburs eksperimentētāja kanādiete "Grimes", kā arī viens no šā gada karstākajiem atklājumiem - britu altpopa duets "Oh Wonder".

Festivālā uzstāsies arī Bruklinas ambientā poproka apvienība "Cigarettes After Sex", kurai mūzikas zinātāji prognozē grandiozus nākotnes panākumus.

Jubilejas programmu papildinās hiphoperi "Ho99o9", britu ''indie'' rokgrupa "Arthur Beatrice", bet Latvijas mūzikas skatuve šovasar festivālā tiks pārstāvēta tās visdaudzveidīgākajās izpausmēs - uzstāsies pasaulē zināmākā latviešu metāla grupa "Skyforger", latviešu hiphopa veterāns Ozols, rokgrupa "Dzelzs vilks", jaunās zvaigznes "Carnival Youth", Alise Joste, grupa "Mielavs un Pārcēlāji", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes".

Kopumā mūziķi festivālā uzstāsies uz sešām skatuvēm.

Festivāla biļetes nopērkamas "www.positivusfestival.com", "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un "Nordea" bankomātos.

LETA/Foto: Artis Leinišs/LETA