foto: Vida Press
Meganai Mārklai nav atļauts paturēt lielāko daļu dzimšanas dienas dāvanu
Saseksas hercogiene Megana.
Slavenības
2018. gada 7. augusts, 16:15

Meganai Mārklai nav atļauts paturēt lielāko daļu dzimšanas dienas dāvanu

Jauns.lv

Britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem ir milzum daudz dažādu priekšrocību, taču pašiem savu dzimšanas dienas dāvanu paturēšana nav viena no tām!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā svētdienā Saseksas hercogiene Megana atzīmēja savu 37. dzimšanas dienu, kas arīdzan bija viņai pirmā, esot karaļnamā. Nav šaubu, ka prinča Harija sieva savā svētku dienā saņēma daudz dāvanu.

Britu laikraksts „The Mirror” informē, ka diemžēl lielāko daļu no dāvanām viņai nāksies atdot atpakaļ, jo tā paredz protokols. Tajā teikts, ka britu karaliskās ģimenes pārstāvis nedrīkst pieņemt tādas dāvanas (to skaitā arī viesmīlības veltes un oficiālo pienākumu pildīšanas laikā saņemtas dāvanas), kas jebkādā veidā liecinātu, ka saņēmējs ir pateicību parādā devējam.

foto: Vida Press
Protokols paredz, ka paturēt drīkst dāvanas, kas nepārsniedz 150 sterliņu mārciņas.

Tas nozīmē, ka Megana nedrīkstētu personīgai lietošanai paturēt jebko, kas viņai dāvināts, pildot karaļnama pienākumus. Tajā skaitā arī dažādus paraugus. Vienīgais izņēmums ir, ja dāvanas atgriešana izmaksā pārāk dārgi, viņa drīkstētu to tomēr paturēt.

Arī oficiālas vizītes laikā saņemtus suvenīrus drīkst paturēt. Meganai būtu jāatgriež devējam atpakaļ pasniegta nauda, ja vien viņa dāvinājumu nav pieņēmusi kādas labdarības organizācijas vārdā.

Tomēr situācija nav tik strikta, kā pirmajā mirklī šķiet. „The Mirror” informē, ka hercogiene drīkst paturēt dāvanas, kas saņemtas no publiskām personām Lielbritānijā. Kā, piemēram, grāmatas no to autoriem (ar noteikumu, ja izdevumi nav ar skandalozu slavu), ziedus un jebko, kas nemaksā vairāk par 150 sterliņu mārciņām (168 eiro). Taču arī te slēpjas kāds „āķis”: ja viņai ir aizdomas par dāvinātāja patiesajiem motīviem, dāvana jānosūta atpakaļ tās sniedzējam.

foto: Vida Press
Britu karaliskās ģimenes pārstāvis nedrīkst pieņemt tādas dāvanas, kas jebkādā veidā liecinātu, ka saņēmējs ir pateicību parādā devējam.

Šie noteikumi ir galvenais iemesls, kāpēc Saseksas hercogienei bija jāatgriež kāzu dāvanas aptuveni astoņu miljonu eiro vērtībā. Tas nozīmē ļoti daudz dāvanu kastīšu. Šis arīdzan ir iemesls, kāpēc Megana un princis Harijs kāzu viesiem lūdza labāk ziedot viņu atbalstītām labdarības organizācijām, nevis nepasniegt taustāmas dāvanas.

„Pāris pats personīgi izvēlējies septiņas labdarības organizācijas, kas pārstāv dažādas misijas, kas abiem ir tuvas. To skaitā sociālo sfēru, sieviešu tiesības, dabas aizsardzību, bezpajumtniecību, HIV slimniekus un armiju,” norādīja Kensingtonas pils pārstāvis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās