Mirušās rakstnieces Džekijas Kolinsas māju pārdod par astronomisku summu. FOTO
Piecus mēnešus pēc rakstnieces Džekijas Kolinsas nāves, pārdošanā izlikta viņai piederējusī māja Beverlihilsā. Par to tiek prasīti 30 miljoni ASV dolāru.
Slavenības
2016. gada 5. marts, 16:01

Mirušās rakstnieces Džekijas Kolinsas māju pārdod par astronomisku summu. FOTO

Jauns.lv

Piecus mēnešus pēc angļu rakstnieces Džekijas Kolinsas (1937-2015) nāves pārdošanā nonākusi viņas greznā villa Beverlihilsā, ASV. Par to tiek prasīta astronomiska summa – 30 miljoni ASV dolāru!

Rakstniece Džekija Kolinsa, kas dzīves laikā sarakstījusi 32 romānus dižpārdokļus, no dzīves šķīrās aizvadītā gada septembrī. Viņa nomira no krūts vēža 77 gadu vecumā. Populārās rakstnieces un seriāla „Dinasatija” zvaigznes Džoanas Kolinsas māsas gaume un stila izjūta ik uz soļa sajūtama greznajā villā Beverlihilsā, kas tagad nonākusi nekustamo īpašumu tirgū. Šajā 2024 kvadrātmetru lielajā īpašumā ir astoņas guļamistabas un desmit vannasistabas. Ēkā ir arī mājas kinozāle, sporta zāle, plaša virtuve, kā arī mākslas galerija. Pie mājas izbūvēts moderns peldbaseins, kas bija galvenais elements un iedvesmotājs šīs mājas celtniecības uzsākšanai.

No galvenās guļamistabas paveras skats uz palmām un Holivudas kalniem, kā arī uz plašo un moderno peldbaseinu, kas atrodas zem logiem. Pie guļamistabas ierīkota arī privāta vannasistaba, kuras dizainā bagātīgi izmantots stikls, savukārt dušas telpa, vanna un tualetes galdiņš veidoti no marmora.

Mājas kinozāle ir plaša, tajā izvietoti 12 ērti polsterēti atpūtas krēsli, pie katra no kuriem izvietots arī krūzītes turētājs.

Māju pārdod kopā ar autores pieciem rakstāmgaldiem, kas izvietoti dažādās ēkas telpās.

2014. gadā, sarunā ar izdevumu „Wall Street Journal” Džekija Kolinsa atzina, ka lielāko daļu savu romānu sarakstījusi darbistabā, kas atrodas līdzās guļamistabai vai arī istabā pie sporta zāles.

Tāpat Džekija atzinusi, ka mājas dizainam iedvesmojusies no Deivida Hoknija gleznas „A Bigger Splash”, kuru redzējusi Londonā. „1989. gadā mēs ar vīru Oskaru [Lermanu] apmeklējām mākslas galeriju Londonā, kur arī redzējām Hoknija kunga darbu „A Bigger Splash”,” pirms diviem gadiem intervijā norādījusi rakstniece. „Es nespēju vien acis novērst no baseina un iemīlējos tā tīrajās līnijās, atainotajā šļakstā un visaptverošajā klusumā. Jau pēc dažām dienām es zīmēju skices jaunai mājai, kas vītos ap baseinu, kam līdzīgu redzēju gleznā.”

Grezno māju Beverlihilsā pabeidza celt un labiekārtot 1992. gadā.

Džekija Kolinsa bija precējusies divas reizes. Laulība ar Volisu Ostinu ilga no 1960. gada līdz 1964. gadam. Šajā laulībā pasaulē nāca meita Treisija. Savukārt ar mākslas galerijas un naktskluba īpašnieku Oskaru Lermanu viņa bija precējusies no 1965. gada līdz pat vīra nāves dienai 1992. gadā. Pāris kļuva par divu meitu vecākiem – Tifānijas un Rorijas. No 1994. gada viņa bija saderinājusies ar uzņēmēju Frenku Kalkangnini. Viņi tā arī neapprecējās, zaudējis cīņā ar smadzeņu audzēju līgavainis devās mūžībā 1998. gadā.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press