Mūziķa Ūdrīša vedējtēvs Aigars Krēsla: "Rūdis izķepurosies!"
Krēslu mulsina fakts, ka Ūdrītim nekļūst ne labāk, ne sliktāk. Taču viņš ir pārliecināts, ka draugs atlabs.
Slavenības
2016. gada 6. marts, 06:37

Mūziķa Ūdrīša vedējtēvs Aigars Krēsla: "Rūdis izķepurosies!"

Jauns.lv

Grupas „Jumprava” dalībnieks un mūziķa Rolanda Ūdra-Baloža (40) vedējtēvs Aigars Krēsla (52) nepieļauj domu, ka Ūdrītis varētu neizveseļoties.

17. janvārī avārijā Rīgā grupas „The Hobos” līderis Rolands Ūdris-Balodis guva dzīvībai bīstamas traumas un ieslīga dziļā bezsamaņā. Pēc negadījuma Rolands nogādāts „Gaiļezera” slimnīcā, kur intensīvās terapijas nodaļā vairāk nekā trīs nedēļas nebija nācis pie samaņas, bet nu esot atvēris acis.

 „Normāls cilvēks jau sen būtu beigts”

„Trauma ir smaga, vien jācer, ka drīzumā būs labas vēstis par Rūda veselības stāvokļa uzlabošanos. Manuprāt, labā ziņa jau ir tā, ka nekļūst sliktāk. Ir zināmi gadījumi, kad cilvēki pēc ļoti ilga laika atnāk vaļā,” cerības par drauga izveseļošanos pauž Aigars Krēsla. „Domāju, ka viņam jāizķepurojas. Protams, būs grūti, pēc tam būs vajadzīga rehabilitācija. Varbūt tas atstās sekas veselībā, taču es ticu, ka ar treniņiem var panākt daudz ko. Pagaidām neapsveru pat domu, ka kaut kas varētu būt slikti. Cik saprotu, Rūdis bija medikamentozā komā. Nesen viņam atvērušās acis, kas nozīmē, ka viņš nav komā. Acīmredzot smadzeņu darbība vēl nav atjaunojusies, lai viņš varētu izrādīt kādus citus veselības uzlabojumus,” saka Krēsla.

Viņš zina, ka Ūdrītis ir gana stiprs, lai atgūtos: „Pluss un cerība ir tāda, ka Rūdis līdz šim ir elles lietas izgājis, un arī šis dzīves pārbaudījums viņam ir jāiztur. Jebkurš normāls cilvēks jau sen būtu beigts. Te domāju gan trakos ceļojumus, kuros viņi ar Ilonu bijuši un pieredzējuši īstu izdzīvošanas skolu, gan viņa kādreizējo alkohola lietošanu... Viss kaut kas ir bijis. Traka dzīve bijusi, teiksim tā. Un tagad arī ir jāiztur. Pēc tam tad varbūt mierīgāk būs jādzīvo, bet šīs nepatikšanas ir jāiztur.”

Lai arī cerības neatmet, vedējtēvs ir lielā neziņā par tālāko Ūdrīša veselības uzlabošanās gaitu. „Mani mulsina, ka ir pagājis tik ilgs laiks, bet nav ne labāk, ne sliktāk. Taču es ticu, ka viņš izķepurosies. Ja liktenis būtu vēlējis miršanu, Rūdis jau būtu nomiris,” teic Aigars Krēsla.

Domā par labdarības koncertu

Rolanda sievai Ilonai Balodei-Ūdrei šis laiks ir sevišķi grūts, jo pārdzīvojumi par vīru jāsavieno ar rūpēm par pagājušā gada 16. decembrī dzimušo dēlu Bārtu. Krēsla teic, ka ar Ilonu gan nav runājis ilgāku laiku, jo saprot – viņai tāpat nav viegli. „Bet es nupat vēl runāju ar paziņām, kas kontaktējas ar Ilonu. Zinu, ka draugi palīdz ar mazuli tikt galā, kad tas nepieciešams, zinu, ka Ilonai Rolanda tēvs palīdz un arī mamma,” teic Krēsla.

Viņš piebilst, ka cenšas jauno māmiņu netraucēt ar jautājumiem par Rūda veselības izmaiņām. „Ir reizes, kad tā atbalsta masa nav vajadzīga. Nu ko mēs tagad visi draugi iesim un klupsim virsū ar jautājumiem, kā tad iet. Ja būs labāk vai sliktāk, mēs uzzināsim. Pats apraudzīt Rūdi neesmu bijis, jo slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā neviens netiek. Tur tikai Ilonu ielaiž,” teic Krēsla.

Aigars bilst, ka ar mūziķiem ir apsvēris domu nepieciešamības gadījumā organizēt labdarības koncertu. „Ilona strādāt nevar, bērns prasa savu, un no pabalstiem vien neizdzīvosi. Kādi tad vispār ir tie pabalsti?! Rūdis ir labs draugs, izcils mūziķis. Ar kolēģiem esam runājuši – ja būs nepieciešams, esam gatavi organizēt koncertu, lai vāktu līdzekļus rehabilitācijai vai citiem ar ārstēšanos nepieciešamajiem izdevumiem. Labdarības koncerts, kolīdz vajadzēs, uzreiz arī būs,” saka Aigars Krēsla.


Marta Martinsone/ Foto: Mārtiņš Ziders, no „Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva”