Kāzu laiks tuvojas. Pagājušā gada laulību TOPS
2015. gads bija kāzām bagāts. Cerams, ka arī šogad daudziem skanēs kāzu zvani.
Slavenības
2016. gada 6. marts, 07:27

Kāzu laiks tuvojas. Pagājušā gada laulību TOPS

Jauns.lv

2015. gads tiešām bija laulībām bagāts. Dažu labu nedēļas nogali precējās pat pa diviem, trim slavenību pāriem. Un kur tik nemija gredzenus: baznīcā, zagsā, jūras krastā un pat ārzemēs.

Virgam kāzas zagsā un baznīcā

Rokmūziķa Ainara Virgas (51) un viņa mīļotās sievietes Anijas Brūnas (43) laulības reģistrācija tikai liecinieku klātbūtnē 23. decembrī notika Grobiņas Dzimtsarakstu nodaļā.

Pēcāk Virgu pāris un liecinieki devās uz Liepājas Svētā Jāzepa Romas katoļu katedrāli, kur laulībai svētību deva priesteris. Baznīcā ar Aniju un Ainaru bija arī viņu vecāki, vēl daži tuvi cilvēki un ģimenes locekļi. Savukārt kāzu nakti Virgu pāris pavadīja vedēju rezervētajā viesnīcas Promenāde Hotel luksusa numuriņā.

Ašeradenam un Sniedzei ballīte Gaismas pilī

22. februārī Krimuldas baznīcā gredzenus mija un pēcāk kāzas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā svinēja Valmieras Drāmas teātra direktore Evita Sniedze un Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens.

Arvilu un Evitu salaulāja mācītājs Austris Juris Rāviņš, bet vedēju gods bija uzticēts ģimenes draugiem Vilim un Lienei Dambiņiem. Gaismas pilī notikušās svinības Valmieras Drāmas teātra direktore, kas tagad ir Ašeradena, par balli gan negrib saukt. „Tā bija sirsnīga un mīļa kopābūšana. Mīlestības svētki.”

Tīruma kļūst par Cauci

23. maijā laulības ostā iestūrēja Soču olimpisko spēļu bronzas medaļniece kamaniņu sportā Elīza Tīruma. Elīza apprecējās ar draugu Robertu Cauci, ko pazīst jau kopš desmit gadu vecuma. Pēc kāzām sportiste pārgāja vīra uzvārdā un turpmāk dēvējama par Elīzu Cauci. „Dzīvojam vienā ciemā, mūsu ģimenes viena otru pazīst jau sen,” stāstīja kamaniņu braucēja. Viņa atklāja, ka arī vīram tuvas ir sportiskās aktivitātes – no darba brīvajā laikā viņš spēlē basketbola komandā „Cavendish”.

Laulību ceremonija radu, draugu un komandas biedru lokā notika Lēdurgas dendroloģiskajā parkā, bet svinības – viesu namā netālu no Salacgrīvas.

Pēkšņi apprecas advokāts Gobzems

„Maxima” traģēdijā cietušo pārstāvis advokāts Aldis Gobzems un viņa mīļotā sieviete Krista Mūrniece Torņakalna baznīcā gredzenus mija 6. jūnijā.

Lai arī cik dīvaini tas būtu, kāzas, kurās aicināto viesu vidū bija tikai daži desmiti ļaužu – paši tuvākie radi, draugi un domubiedri –, notika sešu vīru lielas apsardzes komandas uzraudzībā. Laulību ceremonija baznīcā aizritēja sirsnīgā gaisotnē, lai gan aicinātie viesi pēc laulībām bija nedaudz pikti – svinēšana gan varējusi būt pārdomātāka.

Pēc simboliskas palīksmošanas baznīcas pagalmā jaunlaulātie, pazibinājuši laulību gredzenus, iesēdās kāzu auto – glaunā mersedesā – un aiztraucās savās darīšanās. Proti, Gobzems ar jauno sievu šo īpašo dienu (precīzāk vakaru un tā dēvēto pirmo nakti) jau iepriekš bija izlēmuši pavadīt nevis kopā ar draugiem Rīgā vai kādā no Latvijas viesu namiem, bet gan Krievzemes galvaspilsētā Maskavā.

Vektere kāzas svin trīs dienas

Geštaltterapeite Solvita Vektere pēc dažu gadu kopābūšanas Kuldīgas Dzimtsarakstu nodaļā apprecējusies ar mūziķi un pavāru Juri Gausiņu.

Kāzas kādreizējā TV raidījuma „Šeit un tagad” vadītāja svinēja 29. maijā tuvāko draugu lokā. Pēc laulību ceremonijas kāzinieki devās uz Kuldīgas restorānu ar skaistu skatu uz Ventas rumbu, nākamajā dienā bija pikniks Jūrkalnē, bet pēcāk viņi pabija arī Liepājā. „Kāzas izdevās uz goda,” atzina Solvita.

Kulda un Elli U to dara jūras krastā

Latvijas izlases hokejists Artūrs Kulda ar dziedātāju un interjera dizaineri Elīnu Usovu jūras krastā 20. jūlijā grezni nosvinēja kāzas.

Kopā ar jauno pāri Jūrmalas restorānā „Light House” viņu mīlestības svētkos bija tuvinieki un labākie draugi, kas tika sēdināti pie balti klātiem galdiem.

Līgava bija saposusies baltā princeškleitā, un viņas kāzu pušķis bija veidots no baltām peonijām. Kāzu auto bija melns mersedess. Romantiskajā svinību vietā, no kuras paveras plaši logi uz pludmali, pēc saulrieta sagaidīšanas virs jūras uzplaiksnīja krāšņa uguņošana.

Laulība oficiāli gan tika reģistrēta jau astoņas dienas pirms svinēšanas, proti, 12. jūnijā.

„UgunsGrēka” Rusaločkas trīsdiennieks

Rīgas Krievu teātra aktrise Jekaterina Frolova 26. jūnijā Rīgas pilsētas Ziemeļu Dzimtsarakstu nodaļā mija gredzenus ar mīļoto Robertu Jukšu.

Pēc sarakstīšanās pāris un kāzu viesi devās uz Latvijas Universitātes Botānisko dārzu, kur tika sarīkotas nelielas svinības. „No botāniskā dārza mūsu un viesu ceļš veda uz kempingu netālu no Limbažiem. Tur trīs dienas svinējām kāzas,” stāstīja seriāla „UgunsGrēks” jautrā Rusaločka Jekaterina Frolova. „Svinībās bija brīva un nepiespiesta atmosfēra, visi atpūtās no sirds. Nebija noteikts pasākuma dreskods. Teicu, lai nāk kaut vai džinsos, galvenais, lai priecājas un svin kopā ar mums.”

Škutāna slepenās kāzas Maltā

Deju pasniedzējs un sporta deju sacensību tiesnesis Valdis Škutāns ar sabiedrisko attiecību speciālisti Alisi Kolosovu 22. maijā apprecējās privātā laulību ceremonijā Maltā.

Gredzenus viņi mija pēc vairāk nekā trīs gadus ilgas kopābūšanas. Lai gan Alise nodarbojas ar kāzu organizēšanu, paši viņi precējās bez greznām svinībām un desmitiem viesu. Abi aizbraukuši uz Maltas Republiku un salaulājušies. Draugiem par lielo notikumu pāris pavēstījis tikai pēc atgriešanās dzimtenē.

Vētra precas ceturto reizi

Dziedošais aktieris Varis Vētra 23. decembrī salaulājās ar savu mīļoto sievieti Sanitu Bankavu. Laulību ceremonija norisinājās Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļā, kur pāri laulāja pazīstamais operdziedātājs Miervaldis Jenčs un liecinieku statusā bija līgavas Sanitas māsa Diāna ar vīru Guntaru. Zīmīgi, ka kāzu lustīgā daļa norisinājās tieši tajā pašā vietā, kur Varis Sanitu pirmoreiz sastapa, – klubā „Degunradzis”.

Kāzu svinēšanā klāt bija arī Vara Vētras bijusī sieva un viņa jaunāko bērnu māte Kristīne, ar ko mākslinieks savulaik bija precējies pat divreiz. Varis neslēpj, ka uz kāzām aicinājis arī pirmo sievu Viju, tomēr viņa nevarēja ierasties veselības problēmu dēļ. Sveicēju vidū bija arī eksprezidents Valdis Zatlers un arhitekts Edgars Treimanis, ar ko Varis bērnībā kopā spēlēja grupā „Mazie brāļi”.


Kasjauns.lv / Foto: no privātā un izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva