Kā 19 gadus vecā Jasmīna no kaulu kambara par formīgu meiču kļuva. FOTO
Tagad, gadu pēc tam, nekas vairs neliecina, ka reiz šī formīgā, apetelīgā meitene svēra nieka 38 kilogramus.
Trakā pasaule
2016. gada 7. marts, 14:25

Kā 19 gadus vecā Jasmīna no kaulu kambara par formīgu meiču kļuva. FOTO

Jauns.lv

„Tagad man vairs nav kauns par savu ķermeni,” saka Jasmīna, kura vēl pirms dažiem gadiem svēra nieka 38 kilogramus, bet uzskatīja, ka ir pagalam resna. Jaunā dāma cieta no bulīmijas, un nu slimība uzvarēta.

Jasmīna Hīnija dzīvo Dublinā, Īrijā, un savu seksapilo attēlu dēļ kļuvusi par sociālo tīklu zvaigzni. Piemēram, Instagramā par viņu jūsmo jau vairāk kā četri tūkstoši sekotāju.

Jau skolas gados viņa bija kļuvusi apsēsta ar tievuma kultu, pati nemaz nemanot, kā nonāca līdz līdz kārnam augumam. Viņa tikpat kā neēda, tikai dzēra ūdeni, bet visu apēsto izvēma. Jasmīna bieži uzkavējās anoreksiju un bulīmiju veltītās mājaslapās, kur pulcējās jaunietes, lai sajūsminātos par izģindušu modeļu fotogrāfijām. Arī Jasmīnai šķita, ka viņa joprojām ir resna.

Kad ārsti pateica, ka, turpinot šādu dzīvesveidu, nāve nav nekas tāls un nereāls, sieviete pievērsa uzmanību savai pašsajūtai. Viņas ķermenis sāpēja no nevarīguma, taču „galvai” joprojām likās, ka uz skeleta ir par daudz tauku. Lai neviens neredzētu patieso izkāmējuma stadiju, Jasmīna ģērbās platos vaļīgos džemperos, kas slēpa auguma aprises. Savu problēmu viņa izstāstīja vecākajai māsai, viņa – vecākiem, un tad visa Hīniju ģimene nodeva Jasmīnu mediķu rokās.

Viņa bija šokēta, ieraugot savas mātes seju brīdī, kad slimnīcā viņa ieraudzīja meitas augumu. Tieši tas brīdis kaut ko mainīja Jasmīnas apziņā un viņa nolēma ļauties ārstēšanai.  Kopā ar draudzenēm Jasmīna aizceļoja uz Maltu, un tieši tur – bezrūpīgu brīvdienu laikā – notika „klikšķis” smadzenēs un Jasmīna atsāka ēst, mainot arī savu līdzšinējās dzīves filozofiju.


Kasjauns.lv