foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Foto: sirsnīgā un pacilātā gaisotnē Cēsīs aizvadītas tradicionālās Imantdienas
Mūzika
2018. gada 15. jūlijs, 11:53

Foto: sirsnīgā un pacilātā gaisotnē Cēsīs aizvadītas tradicionālās Imantdienas

Jauns.lv

Cēsu Pils parka estrādē 14. jūlija vakarā, kā jau ierasts ik gadu, sapulcējās komponista Imanta Kalniņa daiļrades cienītāji, lai izbaudītu tradicionālās Imantdienas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Labs laiks, priecīgs prāts un smaidīgi cilvēki tradicionālajās Imantdienās Cēsīs 2018. gadā

gallery icon
248

Koncerta pirmajā daļā komponists Imants Kalniņš bija sagatavojis īpašu programmu ar daudzu pazīstamu latviešu dzejnieku vārdiem, tādejādi turpinot tradīciju, ka koncerta pirmajā daļā gadu no gada liela vērība tiek pievērsta kādam dzejniekam.

Savukārt "Turaidas rozes" un solistu Olgas Rajeckas un Uģa Rozes izpildījumā skanēja gan zināmas, gan mazāk pazīstamas dziesmas ar Imanta Ziedoņa, Vizmas Belševicas, Zojas Zandbergas, Raiņa, Ojāra Vācieša, Broņeslavas Martuževas un Jāzepa Osmaņa vārdiem.

Koncerta otrajā daļā pēc gadu ilgas pauzes Cēsu Pils parka estrādē atkal viesojās muzikālā apvienība "Raxtu Raxti", atskaņojot daudzas labi zināmas un iemīļotas Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātos aranžējumos.

Imantdienu noslēdzošā daļa šoreiz atvēlēta grupai "Autobuss debesīs", kas ap sevi pulcēja kuplu un skanīgu mūziķu sastāvu. Kopā ar grupas mūziķiem uz skatuves kāpa Nacionālo bruņoto spēku bigbends.

Repertuārā bija daudzas paaudžu paaudzēs iemīļotas Kalniņa dziesmas Jēkaba Ozoliņa un Madara Kalniņa aranžējumos. Šajā koncerta daļā, sadziedoties ar publiku izskanēja gan "Pilsētā, kurā piedzimst vējš", gan "Es šodien jūku prātā", "Lilioma dziesma" un daudzas citas.

Koncerta noslēdzošajā daļā gaidāms arī kāds īpašs pārsteigums - koncerta īpašā viesa statusā kopā ar grupu "Autobuss debesīs" uzstājās pazīstamā džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa.