foto: Vida Press
Pēc kāzām viss ir mainījies: Megana sniedz roku vīram, bet Harijs uz aicinājumu nemaz neatsaucas...
Princis Harijs un Megana Mārkla.
2018. gada 6. jūlijs, 06:07

Pēc kāzām viss ir mainījies: Megana sniedz roku vīram, bet Harijs uz aicinājumu nemaz neatsaucas...

Kasjauns.lv

Pirms kāzām Megana Mārkla un princis Harijs sabiedrībā bija ļoti bieži redzēti ejam, sadevušies rokās. Arī, dodoties pildīt oficiālus pienākumus. Pēc kāzām tas ir mainījies. Tagad arī Harijs, līdzīgi kā brālis princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu, sabiedrībā savu pieķeršanos dzīvesbiedram neizrāda. Nesen, svinīgas pieņemšanas laikā Bekingemas pilī, Megana centās satvert vīra roku, taču viņš neatsaucās.

Jauno līderu pieņemšanā Bekingemas pilī, ko apmeklēja arī karaliene Elizabete II, princis Harijs un Megana Mārkla gāja viens otram līdzās, abu rokām teju saskaroties. Taču, kad Megana centās satvert vīra plaukstu, viņš nemanāmi no tā izvairījās un salika rokas sev priekšā.

foto: Vida Press
Princis Harijs un Megana Mārkla šajā reizē rokās nesadevās.

Lai gan tā izskatījās pēc sievas atgrūšanas, patiesībā princis Harijs tikai sekoja karaliskajai etiķetei. Ķermeņa valodas eksperts Robins Kermods jau agrāk norādījis izdevumam „Mail Online”: „Karaliene reti kad publiskā vietā sadodas rokās ar savu vīru, tas šķiet arī radījis nerakstītu likumu visiem pārējiem karaļnama pārstāvjiem.”

foto: Vida Press
Princis Harijs un Megana Mārkla.

Eksperts norādījis uz princi Viljamu un viņa sievu hercogieni Ketrīnu, kurus, ejam roku rokā tikpat kā nekad neredzēsim. „Ir vairāk nekā skaidrs, ka Viljams un Ketrīna ir ļoti tuvi, taču viņi neizjūt vajadzību savu mīlestību apliecināt – jo īpaši, ja ir devušies oficiālās valsts darīšanās,” norāda Kermods.

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14

Prinča Harija un Meganas Mārklas neveiklais mirklis varbūt atgadījies neapzināti, bet varbūt arī bijusi cieņas izrādīšana karalienei.

Taču pat karaļnama pārstāvjiem ir izņēmuma reizes, kad sadošanās rokās ir pieņemamam. Tā, piemēram, apmeklējot Ziemassvētku dievkalpojumu Sandringenā.

Pērn princis Viljams uz to ieradās roku rokā ar sievu Ketrīnu, tāpat kā princis Harijs ar savu tolaik vēl līgavu Meganu.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

Karaliskās etiķetes eksperte Maika Meiere intervijā žurnālam „People” norādījusi, ka sadošanās rokās saderināšanās periodā ir pieņemama un pat apsveicama arī raugoties no karaļnama striktā protokola puses. Šādi jaunais pāris simbolizē savu vienotību un godina saderināšanās periodu.

„Nav tāda protokola, kas noteiktu, ka nedrīkst izrādīt savu pieķeršanos oficiālu pienākumu pildīšanas laikā. Žests ar sadošanos rokās dara viņus tuvākus tautas acīs,” vēl pirms kāzām norādīja eksperte.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon
47