Sarkanais paklājs
2018. gada 21. jūnijs, 10:17

FOTO: mūzikas cienītāji novērtē Elīnas Garančas un "Vīnes filharmoniķu" dievīgo koncertu Jūrmalā

Jauns.lv

Trešdien, 20. jūnijā, uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstājās pasaules operas zvaigzne Elīna Garanča un leģendārais orķestris «Vīnes filharmoniķi».

Elīnas Garančas un orķestra «Vīnes filharmoniķi» koncerta apmeklētāji

Pasaules operas zvaigznes Elīnas Garančas un leģendārā orķestra «Vīnes filharmoniķi» koncerta apmeklētāji Dzintaru koncertzālē 20. jūnijā.

gallery icon
137

Ieradies bija Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar sievu Ivetu, un arī eksprezidenti Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu un Valdis Zatlers ar sievu Lilitu.

Mecosoprāns Elīna Garanča un Eiropas klasiskās mūzikas simbols – leģendārais orķestris “Vīnes filharmoniķi”, kas spēlēja harismātiskā venecuēliešu diriģenta Rafaela Pajari vadībā, - uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāpa “Rīgas festivāla” noslēdzošajā programmā.

Izskanēja viens no izcilākajiem aizvadītā gadsimta opusiem – ungāru meistara Bēlas Bartoka spoži virtuozais "Koncerts orķestrim", Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena dramatiskiem tēliem caurvītā Trešā uvertīra “Leonora”, kā arī “Vīnes filharmoniķu” kādreizējā diriģenta – dižā austriešu simfoniķa Gustava Mālera - vēlīnā romantisma estētikā sakņotās dziesmas.

Koncertcikls „Dzimuši Latvijā” ir Latvijas valsts simtgades notikums, kuru atbalsta Kultūras ministrija. Koncertcikla ietvaros Latvijas klausītājiem tiek piedāvāta iespēja pieredzēt gan Latvijas jauno talantu, gan jau starptautiski atzītu un pasaulē pieprasītu mūzikas zvaigžņu uzstāšanos Latvijas simtgadē Latvijas koncertzālēs.