foto: Vida Press
Karaliskajās zirgu skriešanās sacīkstēs hercogienei Ketrīnai pie tērpa jāsprauž nozīmīte ar savu vārdu
Pērn, apmeklējot karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes Askotā, hercogienes Ketrīnas tērpu rotāja piespraude ar uzrakstu „Viņas karaliskā augstība Kembridžas hercogiene”.
Slavenības
2018. gada 23. jūnijs, 13:50

Karaliskajās zirgu skriešanās sacīkstēs hercogienei Ketrīnai pie tērpa jāsprauž nozīmīte ar savu vārdu

Jauns.lv

Ik gadus Askotā notiekošās karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes ir vērienīgs notikums, ko apmeklē arī britu karaliskā ģimene. Savukārt, ja ierodas karaļnama pārstāvji, jāievēro strikts protokols. Īpaši apģērba ziņā. Kā izrādās, ne tikai tajā...

Karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes Askotā daudziem asociējas ar krāšņajām dāmu cepurēm. Teju katras sievietes cepure ir īsts mākslas darbs, un fotogrāfi no visas pasaules kāri tver mirkļus, lai iemūžinātu šo gadskārtējo „cepuru parādi”.

Tā kā Askotā šajā laikā pulcējas viss sabiedrības krējums, te valda arī strikti noteikumi apģērba ziņā. Dāmām ir jābūt tērpam, kas piesedz plecus. Obligāta ir arī cepure. Dreskods attiecas arī uz vīriešiem. Neraugoties uz to, vai ārā ir auksts vai ļoti silts, vīriešiem jātērpjas frakā ar vesti, bet galvā jāliek cilindrs.

foto: Vida Press
Dāmām ir jābūt tērpam, kas apsedz plecus, kā arī obligāti galvā jāliek cepure. Kungiem obligāta prasība ir fraka ar vesti un cilindrs.

Ja neskaita Lielbritānijas karalienei Elizabeti II un viņas dzīvesbiedru Edinburgas hercogu princi Filipu, visiem pārējiem pie apģērba jāsprauž nozīmīte ar savu vārdu. Tas nekas, ka pasaulē hercogiene Ketrīna un princis Viljams ir ļoti labi pazīstami, šis noteikums attiecas arī uz viņiem!

foto: Vida Press
Lai gan princis Viljams un hercogiene Ketrīna ir vieni no atpazīstamākajiem cilvēkiem visā Lielbritānijā, arī viņiem jāliek pie apģērba piespraude ar vārdu. Tikai karalienei ar dzīvesbiedru tāda nav jāsprauž pie tērpa!

Tā, piemēram, pērn, kad Kembridžas hercogu pāris apmeklēja zirgu skriešanās sacīkstes Askotā, viņu apģērbus rotāja piespraudes, kur bija rakstīts „Viņa karaliskā augstība Kembridžas hercogs” un „Viņas karaliskā augstība Kembridžas hercogiene”.

foto: Vida Press
Hercogienes Ketrīnas piespraude.

Lūk, līdzīga fotogrāfija ar karalienes Elizabetes II meitu princesi Annu, kas uzņemta 2016. gadā Askotā. Uz viņas piespraudes lasāms vārds: „Viņas karaliskā augstība princese”.

foto: Vida Press
Princese Anna Askotā 2016. gadā.

Tā kā britu karaliskās ģimenes pārstāvji ir vieni no sabiedrībā vislabāk atpazīstamajiem cilvēkiem visā Lielbritānijā, ir mazliet savādi redzēt, ka viņiem jānēsā piespraudes ar vārdu.

Piespraudes atšķiras to formas un krāsas ziņā, un norāda uz piederību karaliskajai ložai vai kādai citai, zemākai.

Šāda piespraude, protams, ir stilīgāka par publiskos pasākumos bieži lietotajām ieejas aprocēm.

Dāmas demonstrē savas krāšņās cepures Askotā

gallery icon
60