foto: publicitātes (Jānis Brencis)
Jogas entuziasti meditē un praktizē pie Brīvības pieminekļa
Slavenības
2018. gada 19. jūnijs, 15:22

Jogas entuziasti meditē un praktizē pie Brīvības pieminekļa

Jauns.lv

21. jūnijā pasaulē tiks svinēta Starptautiskā Jogas diena, kuras ietvaros norisināsies dažādi pasākumi. Rīgā šo dienu atzīmēja nedaudz laicīgāk, viens no pasākumiem - Jogas rīta prakse - Brīvības pieminekļa laukumā jau ir noticis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Agrā, saulainā sestdienas rītā laukumā pie Brīvības pieminekļa pulcējās jogas entuziasti, kā arī tie, kuri vēlējās piedalīties pasākumā, lai gan bija bez jogas priekšzināšanām.

Pie Brīvības pieminekļa atzīmē Starptautisko Jogas dienu

Pie Brīvības pieminekļa atzīmē Starptautisko Jogas dienu.

gallery icon
57

Rīta prakses vadītāja bija jogas praktiķe un deju grupas „Fandango” vadītāja Agnese Amala Vīksniņa. Jogas praktiķe ir bieža viešņa Indijā, kur pasniedz jogas kursus turp aizbraukušajiem latviešiem. Prakses vadītāja Agnese Amala demonstrēja izveidotu vingrinājumu kompleksu, kas sastāvēja no iesācēju līmeņa āsanām (pozām). Rīta prakses noslēgumā notika īsa meditācija mieram un līdzsvaram.

Starp pasākuma dalībniekiem bija arī Agris Vanags - jogas praktiķis, dainu pētnieks, grāmatas „Laimas pēdās” autors, Valdis Pīrāgs - ārsts endokrinologs un internists, Latvijas Universitātes profesors  un Tatjana Griškina -  psihoterapeite krīžu centrā "Skalbes".

Visā pasaulē Starptautisko Jogas dienu atzīmē, lai iepazīstinātu sabiedrību ar jogas praktizēšanas pozitīvo ietekmi, kas nodrošina harmoniju un pilnību dažādās dzīves sfērās. Starptautisko Jogas dienu Latvijā rīko LU Indijas studiju un kultūras centrs sadarbībā ar Indijas vēstniecību Stokholmā.