foto: Vida Press
Karaliskā ģimene pret Meganu izturas tā, kā neizturējās pret Ketrīnu
Saseksas hercogiene Megana un Kembridžas hercogiene Ketrīna.
Slavenības
2018. gada 8. jūnijs, 06:28

Karaliskā ģimene pret Meganu izturas tā, kā neizturējās pret Ketrīnu

Kasjauns.lv

Jau pavisam drīz jaunā Saseksas hercogiene Megana dosies pirmajā publiskajā pasākumā bez vīra prinča Harija. Viņa to apmeklēs kopā ar karalieni Elizabeti II. Tikai abas dāmas divas vien!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Īsi pēc atgriešanās no medusmēneša (kura galamērķis aizvien netiek publiski apstiprināts), jaunajai Saseksas hercogienei Meganai 14. jūnijā ieplānots pirmais oficiālais pasākums kopā ar vīra omīti Anglijas karalienei Elizabeti II. Abas dāmas dosies uz Česteru, kur piedalīsies kultūras centra „Storyhouse” atklāšanās pasākumā. Pēc svinīgās ceremonijas ar lentes pārgriešanu, karaliene un Megana baudīs maltīti rātsnamā, kā arī tiksies ar mēra kungu un kundzi, un citiem viesiem.

Šis būs pirmais publiskais pasākums, kurā Megana piedalīsies bez prinča Harija.

Aicinājums piedalīties atklāšanas ceremonijā kopā ar karalieni vērtējams kā liels gods. Tas arī ir apliecinājums, ka Meganu ļoti labi uzņem britu karaliskajā ģimenē kā pilntiesīgu pārstāvi. Hercogienei Ketrīnai tas neizdevās tik viegli un tik īsā laikā pēc kāzām.

Keita Midltone un princis Viljams apprecējās 2011. gada aprīlī, taču jaunajai Kembridžas hercogienei bija jāgaida līdz pat 2012. gadam martam, kad viņa pirmo reizi piedalījās oficiālā pasākumā kopā ar pašu karalieni. Tas notika vienā no Elizabetes II dimanta jubilejas pasākumiem. Hercogiene Ketrīna par godu šim notikumam bija ģērbusies tumšā kostīmā ar jostiņu un volānu žaketes apakšmalā, ko darinājis viņas iecienītais modes nams „L.K. Bennett”. Tērpu viņa bija papildinājusi ar mazu melnu cepurīti.

foto: Vida Press
Hercogiene Ketrīna kopā ar karalieni oficiālā vizītē devās tikai gadu pēc kāzām, turpretī Meganai tāda paredzēta jau šā gada 14. jūnijā – nepilnu mēnesi pēc kāzām.

„Viens no atmiņā paliekošākajiem pasākumiem man saistās ar dienu Lesterā,” 2016. gadā uzņemtajā dokumentālajā filmā „Mūsu karaliene 90 gadu vecumā” („Our Queen at 90”) norāda Ketrīna. „Es devos bez Viljama, tāpēc biju nobažījusies... Viņa [karaliene] bija ļoti atbalstoša. Tas, ka viņa atrada laiku, lai pārliecinātos, ka esmu laimīga un mani pieskatīja šajā īpašajā reizē (kas visticamāk ir nieks salīdzinājumā ar visu, ko viņa dara), parāda to, cik ļoti gādīga viņa patiesībā ir.”

foto: Vida Press
Uz vizīti Lesterā hercogiene Ketrīna 2012. gadā devās kopā ar karalieni. Šis bija viņas pirmais oficiālais pienākums, kurā viņa devās bez vīra prinča Viljama.

Personīga iziešana sabiedrībā kopā ar karalieni uzskatāma par lielu godu no karaliskās ģimenes puses, jo tā prasa zināmu uzticēšanos. Portāla „Daily break” redaktore Kellija Linča gan apgalvo, ka īpaša izturēšanās pret Meganu neesot novērota. Tā neesot apzināta lielākas laipnības izrādīšana.

„Kad Viljams un Ketrīna apprecējās, karaliene deva viņiem laiku, lai pāris baudītu tik normālu dzīvi, cik vien tas iespējams. Taču, kad Viljams 2012. gadā uzsāka pildīt pilota pienākumus, karaliene secināja, ka ir īstais laiks aicināt Ketrīnu līdzi braucienā ārpus Londonas.”

Karaliene Elizabete II un hercogiene Ketrīna 2012. gadā Lesterā

2012. gadā, kad Ketrīna devās karalienes Elizabetes II 60. gadu valdīšanai par godu rīkotajā turnejā pa Lielbritāniju, vīrs princis Viljams ...

gallery icon
11

Iespējams, ka dēla prinča Čārlza un Velsas princeses Diānas vētrainās laulības dēļ, karaliene ļoti rezervēti izturējās pret visiem, kas bija ārpus ģimenes loka. Ar Ketrīnu viņa oficiāli iepazinās tikai pēc tam, kad Viljams ar draudzeni bija kopā jau piecus gadus. Portāls „PopSugar” informē, ka jau pirms tam Ketrīnas un karalienes ceļi bija krustojušies, taču karaliene ar viņu nebija apmainījusies ar laipnību.

foto: Scanpix/LETA
Karaliene Elziabete II ļoti nopietni vēro mazdēla prinča Harija un Meganas Mārklas laulību ceremoniju.

2010. gadā, sniedzot pirmo interviju pēc saderināšana, Midltone par ilgi gaidīto iepazīšanos norādīja sekojoši: „Pirmoreiz es viņu satiku Pītera un Otumas kāzās. Es biju viena no daudzajiem viesiem. Viņa bija ļoti draudzīga.”

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

„Viņa bija ļoti sirsnīga... viņa jau labu laiku vēlējās iepazīties ar Keitu,” norādīja Viljams. „Tāpēc bija ļoti jauki, ka viņa pienāca, lai apsveicinātos un pārmītu kādu vārdu.”

Princis Harijs vecmāmiņu ar Meganu iepazīstināja aizvadītā gada septembrī – pāris mēnešus pirms saderināšanās. Karaliene uzaicinājusi Meganu pie sevis uz tējas pēcpusdienu. Jau pirmajā tikšanās reizē Harija draudzeni īpaši iemīlējuši karalienes krogiji. Visu tikšanās laiku tie gulējuši Meganai pie kājām, atbalstot purniņu uz viņas pēdām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

„Uz mani viņi rējuši visus 33 gadus, bet te ienāk viņa un nekas. Tikai luncina astes,” Meganas tikšanos ar karalieni un viņas suņiem intervijā BBC atmiņā atsaucis princis Harijs.

foto: Vida Press
2017. gada decembrī, dodoties uz pirmssvētku pusdienām pie karalienes, Megana bija ģērbusies mežģīņu un krepa auduma tērpā ar augsto apkakli, ko darinājis zīmols „Self Portrait”.

Meganu uzaicināja uz Ziemassvētku svinībām kopā ar karalieni, kad viņa vēl nebija precējusies ar Hariju. Savukārt Ketrīnai nācās gaidīt līdz pirmajiem Ziemassvētkiem pēc kāzām, lai viņa uzaicinātu sagaidīt Ziemassvētkus kopā ar karalisko ģimeni.

„Atceros, kad pirmo reizi biju Sandringemā Ziemassvētkos. Mani satrauca doma, ko lai pasniedzu karalienei svētkos,” Midltone norādījusi intervijā telekanālam „ITV”. „Es padomāju – ko gan es uzdāvinātu saviem vecvecākiem. Man ienāca prātā doma –  ‘Es viņai kaut ko pagatavošu’. Tas varēja arī beigties ļoti bēdīgi. Taču es nolēmu, ka pagatavošu čatniju pēc vecmāmiņas receptes.”

Ketrīnai par lielu atvieglojumu, karaliene dāvanu pieņēmusi ar pateicību. Viņa čatniju cēlusi galdā un šādi izrādījusi savu laipnību.

Megana Mārkla un hercogiene Ketrīna

Megana Mārkla un hercogiene Ketrīna.

gallery icon
22

Meganas ienākšana karaliskajā ģimenē šķiet ievērojami vieglāka un brīvāka, nekā tas bija Ketrīnai. Iespējams, ka tas ir tāpēc, ka Megana radusi pie publicitātes un sabiedrības uzmanības. Visticamāk arī karaliene ar gadiem kļuvusi pielaidīgāka un vairs ne tik formāla attieksmē pret jaunpienācējiem ģimenē.
 
„Nav tā, ka Viņas Majestāte tīšuprāt izrādītu vairāk laipnības Meganai,” apliecina redaktore Kellija Linča.  

Hercogiene Ketrīna un Megana Mārkla ar dzīvesbiedriem apmeklē svētku dievkalpojumu 2017. gadā

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un princis Harijs ar līgavu Meganu Mārklu apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā ...

gallery icon
21