foto: Vida Press
Karalienei goda vietā nolikta Harija un Meganas fotogrāfija
Šāda prinča Harija un Meganas Mārklas fotogrāfija iepriekš nav publiski redzēta.
Slavenības
2018. gada 4. jūnijs, 07:15

Karalienei goda vietā nolikta Harija un Meganas fotogrāfija

Kasjauns.lv

Anglijas karaliene Elizabete II sev īpašā veidā pagodinājusi karalisko jauno pāri – redzamā vietā Bakingemas pilī noliekot mazdēla prinča Harija un viņa jaunās sievas Saseksas hercogienes Meganas fotogrāfiju.

foto: Vida Press
Austrālijas Augstais komisārs Apvienotajā Karalistē Džordžs Brendiss vizītē pie Viņas Majestātes Anglijas karalienes Elizabetes II Bekingemas pilī. Fonā uz viesistabas galdiņa redzama prinča Harija un Meganas fotogrāfija.

Vēl šā gada martā britu karaliskās ģimenes fanu vidū izcēlās plaša diskusija par karalienes izplatīto formālo piekrišanu prinča Harija un Meganas Mārklas laulībai. Daži norādīja uz to, ka veids, kā Viņas Majestāte to pasniegusi, pavisam noteikti neliecinot, ka viņai ir siltas jūtas pret Meganu.

Pirmajā oficiālajā piekrišanas dokumentā Meganas vārds nosaukts samērā vēsi un bezpersoniski. Savulaik, kad Elizabete II deva piekrišanu prinča Viljama laulībai ar Keitu Midltoni, mazdēla nākamo sievu karaliene bija nodēvējusi par „mūsu uzticamo un mīļoto Ketrīnu”. Turpretī Megana nosaukta tikai vārdā, bez jebkādiem personību raksturojošiem vārdiem, kas paustu Viņas Majestātes izjūtas pret Harija līgavu.

foto: Vida Press

Otrajā dokumentā, kas ir kaligrāfiskiem burtiem rakstīts un izdaiļots zīmējumiem, simboli pagodināja Meganu un viņas valsti. Dokumentā atainota roze (Amerikas nacionālais zieds) un zelta magone (Meganas dzimtās Kalifornijas štata simbols). Tas viss ir ļoti jauki, taču arī šajā reizē Meganas vārdam līdzās nav personību raksturojošu vārdu. Ketrīnu nodēvēja par „uzticamu” un „mīļotu”, bet Meganai neveltīja neviena epiteta.

Lai arī karaliene šajos oficiālajos paziņojumos Meganai neveltīja dāsnus vārdus, Viņas Majestāte savu laipnību pret mazdēla līgavu izrādījusi citos veidos. Elizabete II uzaicināja Meganu uz karaliskās ģimenes Ziemassvētku svinībām Sandringemā, kad viņa vēl nebija oficiāli kļuvusi par Harija sievu. Viņa atļāva arī Meganas iemīļotajam bīgla šķirnes sunītim Gajam pavadīt saimnieci uz karaliskajām kāzām.

Savukārt nesenas oficiālas pieņemšanas laikā, ka Viņas Majestāte savā viesistabā goda vietā novietojusi arī Harija un Meganas fotogrāfiju. Turklāt šāda pāra fotogrāfija iepriekš nav publiski redzēta.

30. maijā karaliene pie sevis Bekingemas pilī pieņēma Austrālijas Augsto komisāru Apvienotajā Karalistē Džordžu Brendisu. Video sižetā un fotogrāfijās, kur iemūžināta šī tikšanās, redzams, ka fonā uz galdiņa novietota Harija un Meganas fotogrāfija.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

Savā pirmajā intervijā pēc paziņojuma par saderināšanos Megana ļoti sirsnīgi izteicās par karalieni Elizabeti II. Viņa iepazinusi karalieni no Harija skatupunkta. Viņa redzējusi ne tikai to, cik dziļa cieņa un mīlestība līgavainim ir pret viņu kā valdošo monarhu, bet arī kā pret omīti. Tikšanās ar karalieni pats par sevi ir ļoti liels gods, bet šie apstākļi tikšanos padarījuši vēl jo īpašāku. „Viņa ir satriecoša sieviete,” apliecināja Megana.

Saseksas hercogiene Megana apmeklē dārza svētkus

Princis Harijs un viņa jaunā sieva Saseksas hercogiene Megana pārcēla medusmēnesi uz vēlāku laiku, lai varētu apmeklēt Bekingemas pils pagalmā ...

gallery icon
37