foto: Juris Rozenbergs
Operdīvas Elīnas Garančas elpu aizraujošais skrējiens: "Nemitīgi lidoju šurpu turpu"
Šomēnes Garanča Vīnes Operā mirdz titullomā francūža Kamila Sensānsa operas izrādē "Samsons un Dalila", ar ko rudenī uzstāsies arī Metropolitēna operā Ņujorkā.
Slavenības
2018. gada 31. maijs, 06:46

Operdīvas Elīnas Garančas elpu aizraujošais skrējiens: "Nemitīgi lidoju šurpu turpu"

Kasjauns.lv

Pasaulslavenā operdziedātāja Elīna Garanča (41) laiku pavada elpu aizraujošā skrējienā starp Latviju un Austriju - nedēļas laikā paguvusi atklāt koncertsezonu Dzintaru koncertzālē, nospēlēt vairākas izrādes Vīnē, kā arī sarīkot tēva 70. jubilejas balli un to nosvinēt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Elīnas Garančas ikdiena lielākoties aizrit Vīnē, kur viņa audzina meitas un uzstājas. Šomēnes viņa Vīnes Operā mirdz titullomā francūža Kamila Sensānsa operas izrādē "Samsons un Dalila", ar ko rudenī uzstāsies arī Metropolitēna operā Ņujorkā.

Taču ar dzimteni Elīna aizvien uztur ļoti ciešu saikni, jo te dzīvo viņas brālis multimākslinieks Jānis Garančs un tēvs kordiriģents Jānis Garančs.

Elīna Garanča preses konferencē Dzintaru koncertzālē

Operdziedātāja Elīna Garanča 2018. gada vasaras sezonai veltītajā preses konferencē atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē.

gallery icon
10

Nedēļas nogalē operdziedātājas tētim bijušas 70 gadu dzimšanas dienas svinības, un Elīna organizējusi šo pasākumu.

„Vakar nospēlēju izrādi Vīnē, tagad Rīgā ieskrēju tikai uz preses konferenci. Pie viena jāpagūst arī savas lietas – tā kā tētim paliks 70 gadu, man jānoorganizē viņam pasākums. Ceturtdien jau lidoju prom, jo piektdien Vīnē jāuzstājas izrādē. Un tad nedēļas nogalē no jauna jāatgriežas Latvijā, lai nosvinētu tēta lielo jubileju. Tā nu starp izrādēm nemitīgi lidoju šurpu turpu – pēc tēva dzimšanas dienas svinībām jāatgriežas Vīnē, jo pirmdien vēl viena izrāde,” žurnālam "Kas Jauns" par savu nemitīgo dzīves skrējienu teju vienā elpas vilcienā pavēstījusi Garanča.