Atklātībā nāk šokējošas liecības par Diānas Pīrāgs laulību
Viss izskatās skaisti un rožaini. Bet īstenībā: policijas piesaiste, uzbrukums ar nazi, uzraksti uz sienas ar asinīm, spļāvieni sejā, mīļākās... – tādas attiecības valda dziedātājas Diānas Pīrāgs un viņas vīra Frenka laulībā.
Slavenības
2016. gada 18. marts, 11:11

Atklātībā nāk šokējošas liecības par Diānas Pīrāgs laulību

Jauns.lv

Pēc publikācijas žurnālā „Kas Jauns”, kas atklāja, ka dziedātājas Diānas Pīrāgs-Cesto (31) un viņas vīra, Francijas pilsoņa Frenka Cesto (48) laulība ir tuvu izjukšanai un attiecības pāris kārto ar policistu iestistīšanu, Frenks nācis klajā ar šausminošiem faktiem par abu kopdzīvi.

Otrdien žurnāls “Kas Jauns” publicēja materiālu, ka Diāna Pīrāgs, atgriežoties no koncerttūres, pieķērusi vīru savā dzīvoklī ar mīļāko - kādu itālieti -, kas raisījis skandālu ar policijas iesaistīšanos. Pīrāgs 1. martā esot nozagusi Frenka mīļākās pasi, bet dažas dienas vēlāk ieradusies dzīvoklī ar policistiem, lai savāktu mantas.

Lai arī vēl pagājušās nedēļas nogalē Diāna savā Facebook vietnē bija rādījusi bildes, ka kopā ar Frenku apmeklē kazino pasākumu, un centās radīt iespaidu, ka attiecības abu vidū nokārtojas, jau dažas dienas vēlāk – trešienas rītā – Frenks savā Facebook profilā publicēja šokējošu ierakstu, kurā teicās atklājam faktus, kā noticis konflikts laulāto starpā.

Asinis, nazis un spļāviens sejā. Frenka versija

„Diāna Pīrāgs un es jau pāris mēnešus kā dzīvojam šķirti,” iesāk Frenks, atklājot, ka abu konflikts sācies kopš viņa iesaistīšanās iestudējumā „Uguns un nakts” Nacionālajā teātrī. „Viņa nekad nav atbalstījusi, manu piedalīšanos mākslas projektā, ko viņa uzskata par „fašistisku un nacionālu”, viņas interese par Latvijas kultūru saistās tikai ar atsevišķiem lokāliem kontraktiem,” uzsver Frenks. Viņš darīja zināmu, ka sieva viņam par to atriebusies, viena pati bez ģimenes “ceļojot pa pasauli”. „Atriebība šā gada janvārī un februārī viņu aizveda uz Grieķiju, Itāliju un Taizemi. Bet pēc tam viņa izlēma strādāt uz “Tallink” kruīzkuģa,” klāstīja Frenks. Lai arī deklarējusies savas mātes [slavenā džeza dziedātāja Olga Pīrāgs] dzīvesvietā, Diāna turpinājusi ierasties Frenka dzīvoklī, lai “nomestu netīro veļu, 20 mēnešus veco bērnu” un kontrolētu viņa privāto dzīvi.Pamanījis sievas agresiju, Frenks atteicies Diānu ielaist dzīvoklī 28. februārī. „Bet 1. martā viņa ielauzās dzīvoklī, nozaga manas draudzenes pasi un lidmašīnas biļetes, kā arī sabojāja viņas personīgās mantas,” stāsta Frenks.

Savukārt 3. martā Diāna vīra dzīvoklī ieradusies „astoņu policistu pavadīta, skaļi kliedzot”, ka viņš ir bīstams abu dēlam. Paķērusi dēlu un viņa Latvijas pasi, Diāna viņu uz sešām dienām aizvedusi.

Frenks uzsver, ka Diāna ir greizsirdīga, bieži rīkojas agresīvi un pat fiziski iespaido gan viņu, gan bērnus. Kādu dienu viņa skrējusi Frenkam virsū ar nazi brīdī, kad vīra rokās esot bijis viņu kopīgais dēls, spļāvusi francūzim sejā un kliegusi. „Manā priekšā viņa sita arī savu meitu. Un divas reizes mēģināja iepļaukāt puiku,” pārmet Frenks.Kuru dienu tas tieši bijis, Latvijā dzīvojošais francūzis konkrēti nemin, bet norāda, ka bijis arī gadījums, kad Diāna ar asinīm uz guļamistabas sienas uzrakstījusi viņa ekssievas vārdu. To viņš varot pierādīt ar bildēm un diviem lieciniekiem.

Bet pēdējais piliens viņa četrus gadus ilgajā attiecību kausā bijusi Diānas ierašanās dzīvoklī otrdien, kad viņa laulātajam atstājusi pieskatīt kopš svētdienas nemazgātu dēlu”, jo mātes Olgas dzīvoklī neesot karstā ūdens. Viņa atkal spļāvusi Frenka sejā un centusies to saskrāpēt. Nekas cits Frenkam neesot atlicis, kā Diānu stipri turēt aiz rokām, kamēr viņa nomierinoties. Šajā reizē arī ieradušies policijas pārstāvji un mediķi, kas konstatējuši, ka Diānas plaukstas locītava ir traumēta.

Agresīvs sieviešu izmantotājs. Diānas versija

Iepriekš atturoties no publiskas “veļas mazgāšanas”, ceturtdienas pēcpusdienā Diāna tomēr nāca klajā ar savu stāstu par notikušo. Trešdien viņa apmeklējusi Tiesu medicīnas ekspertīzes centru, lai konstatētu, kādus miesas bojājumus viņai nodarījis Frenks. „Man vairāk ir zilumi, bet lūzumu nav. No vienas puses žēl – būtu interesanti, dziedot turēt mikrofonu salauztā rokā...” ironizē Diāna, kas jau iepriekš laulātā agresijas dēļ esot staigājusi ar zilu aci.

Vaicāta, kā izcēlās konflikts, Diāna sarunā ar Kasjauns.lv atceras, ka otrdien, vedot mašīnu uz remontu, ļāvusies Frenkam pierunāt ievest paciemoties dēlēnu. Taču, kad viņa pēc brīža ieradusies puikam pakaļ, Frenks sācis ārdīties – atteicies dēlu atdot un, turot rokās Leonu, bērna mātei iesitis pa žokli. Izcēlies skandāls, ko dzirdēja kaimiņi, tāpēc izsaukta policiju.

Dziedātāja atklāj, ka viņas laulātais ir agresīvs gan pret viņu, gan viņas meitu Anželiku. „Man ir pierādījumi, ka viņš pirms pusgada bijis agresīvs pret Anželiku. Tāpēc meita pēdējā laikā dzīvoja pie manas mammas, kurai arī ir pilnvara,” neslēpj Diāna, kas arī pati pēdējos mēnešus pārsvarā mitinās pie mammas. Taču Frenka dzīvoklī atrodas viņas drēbes, mantas un mēbeles. Tur viņa ar bērniem arī esot deklarējusi savu dzīvesvietu. Nesaskaņas laulāto vidū sākušās februāra beigās, kad Frenks atteicies ielaist Diānu mājās Valdemāra ielā.

„Kad 1. martā „Tallink” kuģis piestāja Rīgas ostā un man bija dažas stundas laika, lai atskrietu mājās un paņemtu drēbes, Frenks centās mani atrunāt – ko tu brauksi, pasaki, kas vajadzīgs, aizvedīšu uz ostu,” atceras Diāna. Tomēr dziedātāja pastāvējusi uz to, ka uz mājām tomēr aizbrauks. Ierodoties mājās, viņa secinājusi, ka iekšdurvis ir aizslēgtas, bet to atslēgas viņai nav. „Vīra telefons bija izslēgts. Mājās ne Frenka, ne bērna nebija, arī mašīnas pie mājas ne. Nesaprotot, ko darīt, izsaucu meistaru un, apliecinot, ka es tur dzīvoju, izlauzām iekšdurvis.” Ieejot dzīvoklī, atklājies, ka gultā mētājas svešas sievietes dokumenti un drēbes. „Iedomājieties – pēc tā visa man vajadzēja atgriezties uz prāmja un vakarā uzstāties. Kad tiku uz kuģa, beidzot piezvanīja Frenks un vienīgais, ko pateica – lai atdodu pasi,” par pārdzīvoto stāsta Pīrāgs. „52 gadus vecā itāliete uzrakstīja par mani iesniegumu policijā, ka esmu nozagusi viņai pasi. Kā es varu nozagt, ja tā atradās MANĀ dzīvoklī?” retoriska ir Diāna.

Dokumentus vīra mīļākajai Diāna atgriezusi pēc divām dienām, ierodoties dzīvoklī kopā ar policiju. Tiesa, pase bijusi saplēsta, un to apzināti izdarījusi meita Anželika. „Viņš domāja, ka savu romānu varēs paslēpt, kamēr es biju ārzemēs...” turpina Diāna. Taču pasi viņa ņēmusi un itālietes draugiem feisbukā rakstījusi ne tālab, lai ķengātos, bet gan izmisuma dzīta, baidoties, ka Frenks dēlu varētu izvest no valsts. „Esmu pārliecināta, ka viņam bija plāns izvest bērnu uz Franciju, jo viņš ir Francijas pilsonis. Tagad mana advokāte domā, kā sagatavot dokumentus, lai viņš nevarētu aizbraukt, ņemot līdzi Leonu,” atklāj dziedātāja.

Viņasprāt, Frenks ir ieinteresēts vest dēlu uz Franciju, jo tur līdz noteiktam vecumam par bērnu piešķirot labu naudu. Turklāt laulātais draugs neesot nekāds finansists, kā visu laiku pieteikts, bet gan bezdarbnieks. Viņam oficiāli nekas nepiederot arī Francijā. Diāna uzzinājusi, ka Frenkam par Rīgas dzīvokli ir parāds – 3000 eiro. Parāds bijis arī par iepriekšējo dzīvokli – 1500 eiro, lai gan dziedātāja no sava konta naudu laulātajam pārskaitījusi.

Pīrāgs vairs neslēpj, ka itāliete nav vīra vienīgā mīļākā viņu kopdzīves laikā. Kad ar dēlu bijusi grūtniecības devītajā mēnesī, Frenks aizbraucis pie savas mīļotās uz Baltkrieviju un esot „gulējis ar viņu”. „Kāpēc viņam piedevu, nezinu, lai gan toreiz gribēju nogalināt gan sevi, gan bērnu,” pārdzīvojumā dalās Diāna.


Kasjauns.lv / Foto: no izdevniecības “Rīgas Viļņi” arhīva