foto: AFP
Karaļnama fani satraukti: kāpēc prinča Čārlza dzimšanas dienā nepiedalījās hercogiene Ketrīna un princis Viljams?
Velsas princis Čārlzs, viņa sieva Kornvolas hercogiene Kamilla un vedekla Saseksas hercogiene Megana.
Slavenības
2018. gada 26. maijs, 11:05

Karaļnama fani satraukti: kāpēc prinča Čārlza dzimšanas dienā nepiedalījās hercogiene Ketrīna un princis Viljams?

Jauns.lv

Šonedēļ jaunā Saseksas hercogiene Megana pirmo reizi parādījās sabiedrībā ar vīru princi Hariju kā laulāts pāris. Viņi piedalījās dārza svētkos - Harija tēva prinča Čārlza 70. dzimšanas dienas pasākumā. Taču daudzi karaliskās ģimenes cienītāji ir satraukti - kur šā svarīgā notikuma laikā bija Čārlza vecākais dēls princis Viljams ar sievu Kembridžas hercogieni Ketrīnu?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: AFP

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna svētkus Bakingemas pilī par godu prinča Čārlza 70. dzimšanas dienai neapmeklēja ne tāpēc, ka necienītu tēvu, vēstī people.com.

Tajā pēcpusdienā princis Viljams piedalījās citā svarīgā pasākumā - viņš bija devies uz Mančestras katedrāli, kur notika Mančestras terorakta upuru godināšana.

foto: EPA
Princis Viljams Mančestras terorakta upuru godināšanas pasākumā.

Savukārt hercogiene Ketrīna, kura 23. aprīlī kļuva par māti savam trešajam mazulim princim Luisam, patlaban izmanto bērna kopšanas atvaļinājumu, kas turpināsies pusgadu. Tiesa, tas nenozīmē, ka Ketrīna vispār neparādīsies oficiālos pasākumos. Piemēram, viņa jau apmeklēja prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas 19. maijā, kas ir nozīmīgi svētki karaliskajai ģimenei.

Paredzams, ka viņa piedalīsies arī Krāsu marša (Trooping the Colour) parādē par godu karalienes Elizabetes dzimšanas dienai. Šajā pasākumā Ketrīna piedalījās arī 2015. gadā, kaut arī bija bērna kopšanas atvaļinājumā pēc princeses Šarlotes dzimšanas.

Jāuzsver arī, ka šonedēļ notikušie dārza svētki ir tikai viens no daudzajiem prinča Čārlza godināšanas pasākumiem viņa 70. jubilejas gadā. Čārlza īstā dzimšanas diena ir novembrī, taču, tā kā jubileja ir apaļa un nozīmīga, tās svinēšana notiek vairākkārt.

Hercogiene Ketrīna ar meitu princesi Šarloti apmeklē prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

gallery icon
19

Prinča Čārlza 70. jubilejas dārza svētki: hercogienes Meganas pirmais iznāciens karaliskās ģimenes pārstāves godā

gallery icon
61