foto: Vida Press
Kāpēc hercogiene Megana dārza svētkos uzvilka zeķbikses?
Esot acīmredzams, ka jaunajai Saseksas hercogienei kājās ir zeķbikses, jo to krāsa ir toni gaišāka nekā viņas ādas tonis.
Slavenības
2018. gada 25. maijs, 16:00

Kāpēc hercogiene Megana dārza svētkos uzvilka zeķbikses?

Kasjauns.lv

Apmeklējot pirmo oficiālo pasākumu kā precēta sieviete, jaunā Saseksas hercogiene Megana bija ģērbusies ļoti eleganti un karaliskās personas cienīgi. Persiku krāsas kleita jau veikalos vairs nav nopērkama, taču diskusija par jaunās sievas zeķbiksēm internetā aizvien turpinās.

foto: Vida Press
Daži fani spriež, ka pēc ieprecēšanās karaliskajā ģimenē Meganai jāievēro likums, ka dāmai sabiedrībā jānēsā miesas krāsas garās zeķes vai zeķbikses.

Ikkatra Meganas Mārklas iznākšana sabiedrībā tūlīt pat raisa plašas diskusijas. Tas nav nekas jauns jau gada garumā. Otrdien viņa un princis Harijs apmeklēja pirmo saviesīgo pasākumu kā precēts pāris. Bakingemas pils pagalmā rīkotajiem dārza svētkiem Megana bija izvēlējusies persiku krāsas zīmuļkleitu, ko darinājis britu zīmols „Goat”, pieskaņojusi elegantu cepurīti un smalkas kurpes. Šķiet, fani ir vienādos uzskatos par jaunās hercogienes eleganto stilu, taču viņu domas dalās par zeķbiksēm.

foto: Vida Press
Meganas kājas ir ievērojami baltākas nekā līdzās stāvošajai vīratēva prinča Čārlza sievai Kornvolas hercogienei Kamillai.

Drīz pēc tam, kad atklātībā parādījās Meganas pirmās fotogrāfijas no dārza svētkiem, acīgākie ievērojuši, ka jaunā hercogiene kājās uzvilkusi zeķbikses, ko iepriekš, apmeklējot smalkus pasākumus, nebija darījusi. Līdzīgi kā Holivudas dīvas, arī Megana līdz šim saviesīgu pasākumu tērpiem zeķbikses parasti nepieskaņoja, izvēloties kurpes vilkt basās kājās.

Fani ievērojuši, ka arī pērn novembrī, kad Megana un Harijs paziņoja par saderināšanos un pozēja fotogrāfijām Kensingtonas pils dārzā, Megana, lai gan ģērbusies mētelītī, kurpes bija uzvilkusi basās kājās.

foto: Vida Press
Stila eksperti izsaka minējumu, ka Megana, iespējams, uzvilkusi gaišākas krāsas zeķbikses, lai tās labāk saskanētu ar viņas koptēlu un daļēji caurspīdīgajām kleitas piedurknēm.

Iespējams, ka pēc apprecēšanās Meganai jāievēro karaliskais protokols, kas paredz valkāt zeķbikses, dodoties uz saviesīgiem pasākumiem, – secinājuši vairāki fani.

Patiesībā Eiropā tas nav nekas neparasts, jo labais tonis paredz, ka uz vakara pasākumu dāma tomēr neierodas basām kājām.

foto: Vida Press
Megana un Harijs.

Daži fani norādījuši, ka Meganas zeķbiksēm, visticamāk, vajadzējis radīt miesas krāsas efektu un nokritizējuši jauno hercogieni, ka viņa izvēlējusies pārāk gaišas zeķbikses, kas nesaskan artoni tumšāko ādas krāsu. Līdz ar to kļūst uzreiz pamanāmas.

Lai gan Kensingtonas pils nav izdevusi oficiālu stila likumu rokasgrāmatu, telekanāla CNN karaliskās ģimenes komentētāja Viktorija Arbaitere jau iepriekš izdevumam „Insider” norādījusi, ka „miesas krāsas” zeķu vai zeķbikšu valkāšana patiesībā ir „vienīgais stingrais un nelokāmais likums, ko pieprasa karaliene”.

Saseksas hercogiene Megana apmeklē dārza svētkus

Princis Harijs un viņa jaunā sieva Saseksas hercogiene Megana pārcēla medusmēnesi uz vēlāku laiku, lai varētu apmeklēt Bekingemas pils pagalmā ...

gallery icon
37

Aizvadītā gada novembrī, kad Megana un Harijs paziņoja par saderināšanos un pozēja Kensingtonas pils dārzā, Arbaitere par bijušo aktrisi izteicās, ka, nevelkot zeķbikses, viņa pārkāpusi karalisko protokolu.

Nav zināms, vai Megana tīšuprāt izvēlējās novembrī pozēt saderināšanās fotogrāfijām basām kājām, taču der atzīmēt, ka viņa jau iepriekš pārkāpusi ne vienu vien karaliskās ģimenes tradīciju. Piemēram, sējusi matus paviršā mezglā un nēsājusi krusteniski pār plecu pārliktu rokassomiņu.

foto: Vida Press
CNN karaliskās ģimenes komentētāja Viktorija Arbaitere jau agrāk norādījusi, ka „miesas krāsas” zeķu vai zeķbikšu valkāšana patiesībā ir „vienīgais stingrais un nelokāmais likums, ko pieprasa karaliene”.

Daudzi gan slavē Meganu par to, ka viņa karaliskajā ģimenē ieiet pati ar savām tradīcijām. Tiesa, viņa karaļnamu respektējusi un atteikusies no aktrises karjeras, kā arī dzēsusi savus sociālās saziņas kontus internetā.

Pēc kāzām publicētajā oficiālajā biogrāfijā, kas atrodama karaliskās ģimenes mājaslapā, jaunā hercogiene raksturota kā lepna feministe un aktīva sieviešu tiesību aizstāve.

foto: Vida Press
Pērn novembrī, pozējot saderināšanās fotogrāfijām Megana esot pārkāpusi karalisko protokolu, jo viņa apavus uzvilkusi basās kājās.

Pilnībā iespējams, ka Megana uz dārza svētkiem uzvilkusi zeķbikses tikai un vienīgi tāpēc, ka pati tā vēlējusies. Jaunā hercogiene, kura savu personīgo stilu agrāk raksturojusi kā „klasisku un vienkāršu” ar modernu piesitienu, iespējams, ar nodomu uzvilkusi gaišākas krāsas zeķbikses, lai tās pieskaņotu pie maigās persiku krāsas kleitas un radītu vienotāku koptēlu.

Princis Harijs un Megana Mārkla saderinājušies

Meganas Mārklas pirkstā mirdz saderināšanās gredzens, kura dizainu veidojis princis Harijs pats. Savukārt tā tapšanā izmantoti briljanti no princeses Diānas ...

gallery icon
53

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

Princis Harijs un Megana Mārkla Edinburgā

Princis Harijs un Megana Mārkla Edinburgā

gallery icon
25