foto: Vida Press
Meganas draudzene atklāj, ka neviens dizaineris nav vēlējies viņu ģērbt karaliskajām kāzām
Meganas Mārklas draudzene, aktrise Džanina Gavankara.
Slavenības
2018. gada 24. maijs, 15:39

Meganas draudzene atklāj, ka neviens dizaineris nav vēlējies viņu ģērbt karaliskajām kāzām

Kasjauns.lv

Jaunās Saseksas hercogienes Meganas draudzene un bijusī kolēģe aktrise Džanina Gavankara plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem atklājusi, ka vairāki dizaineri atteikušies viņu ģērbt karaliskajām kāzām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Džanina Gavankara bija viena no Meganas un prinča Harija kāzu viesiem. Karaliskās kāzas aktrise apmeklēja, tērpusies mandarīnu krāsas kleitā un ar melnu cepuri. Kājās viņa bija apāvusi zīmola „Sigerson Morrison” augstpapēžu kurpes, bet rokās nesa „Yves Saint Laurent” „clutch” somiņu. Meganas draudzene kāzās izskatījās spilgta un pamanāma.

„Paldies visiem, kas apjautājās par šodienas kleitu! Te būs patiesais stāsts,” pēc kāzām sociālajos tīkos rakstīja Gavankara. „Līdzīgi, kā daudzi dara, tuvojoties šādiem pasākumiem, mēs ar stilisti Nikiju Švānu vērsāmies pie dizaineriem. Neviens nebija atsaucīgs. Par laimi, „Western Costume Company” laipni atvēra durvis savam privātajam „vintage” arhīvam un mēs izvēlējāmies šo trīsdesmito gadu kleitu un četrdesmito gadu cepuri. Mēs to saskaņojām ar „Coomi Jewels” dārglietām, „Sigerson Morrison” laiviņām, un „YSL” „clutch” somiņu.”

„Dīvaini runāt par modi šādā mīlestības un laulības saišu varenā dienā,” noslēgusi aktrise.

A post shared by Janina Gavankar (@janina) on

Arī aktrises stiliste Švāna atklāj savu viedokli par pieredzēto. „Lai būtu pavisam precīzi, mēs lūdzām tērpu vairākiem dizaineru zīmoliem, bet tie vai nu lūgumu noraidīja, vai arī vienkārši mūs ignorēja,” savā „Instagram” blogā norādījusi stiliste. „Acīm redzams, ka šādu tērpu nevar iegādāties parastā „šopingā”, jo mēs vēlējāmies radīt kaut ko īpašu un unikālu.”

„Man dažkārt patīk saņemt atteikumu. Tas tikai mani mudina strādāt cītīgāk, gudrāk, radošāk un visu laiku domāt ārpus rāmjiem!” – turpina stiliste.

„Džaninas vārds karalisko kāzu viesu vidū ir viens no meklētākajiem. Pateicoties tam, mēs jūtamies saviļņotas un pateicīgas par viņas izskatam veltītajām atsauksmēm. (Žēl to zīmolu, kas mums atteica.) Atraidījums ir Dieva vēlēšanās pasargāt – tā es vienmēr saku!”

A post shared by Niki Schwan (@nikischwan) on

Problēmas ar tērpu karalisko kāzu apmeklējumam radušās arī populārajai TV personībai Oprai Vinfrijai. Pēdējā brīdī viņa sapratusi, ka smilšu krāsas kleita „fotogrāfijās izskatīsies pārāk balta” un tādējādi pārkāps nerakstīto kāzu likumu, ka baltā ģērbjas tikai līgava. Vinfrija vērsusies pie dizaineres Stellas Makartnijas komandas [Kāzu svinību neoficiālajai daļai arī Megana izvēlējās „Stella McCartney” tērpu.], lai radītu viņai jaunu tērpu kāzu apmeklējumam.

„Piektdienas rītā atskārtu, ka bēšā kleita, ko plānoju vilkt uz karaliskajām kāzām, fotogrāfijās izskatīsies pārāk „balta” kāzu apmeklējumam,” savā „Instagram” blogā rakstīja Opra. „Viņas [Stellas Makartnijas] komanda šo radīja vienas nakts laikā. Cepure ir „Philip Treacy” „vintage” darinājums, kas ir manā garderobē jau kopš 2005. gada, tikai ar jaunām spalvām. Ak, mans dievs, šī bija neparasta diena!”

Šādas „ārkārtas situācijas” slavenībām nav nekas neparasts. Piemēram, apmeklējot „Oskara” balvu vakaru, slavenības izvēlas sev kleitas no dizaineru jaunākajām un vēl topošajām kolekcijām vai lūdz pašūt tērpu pēc pasūtījuma. Šāda slavenības un dizainera sadarbība vienmēr ir bonuss abām iesaistītajām pusēm. Slavenība uz sarkanā paklāja izskatās pasakaini, bet zīmoli un modes nami izpelnās publicitāti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Taču karaliskās kāzas nav „Oskara” balvu vakars un slavenās viešņas nesaņem tērpus par brīvu. Iespējams, ka vairāki dizaineri noraidījuši Džaninas Gavankaras lūgumu, raizējoties, vai tērps atbildīs visām karaliskā protokola prasībām (kā arī bailēs, ka nākotnē karaļnams varētu viņu zīmola vārdu izsvītrot no savas garderobes uz visiem laikiem).

Saskaņā ar programmas „Entertainment Tonight” rīcībā esošo informāciju, stilisti parasti izvēlas neskaitāmus tērpus – skaitā līdz 50 – un tad dot savai klientei izvēlēties. Turpretī citām slavenībām ar konkrētiem modes namiem ir noslēgts tāds kā „barteris”, ka viņas, izejot sabiedrībā, ģērbsies šī zīmola darinājumos. Ir arī reizes, kad modes nams pat piemaksā slavenībai, lai viņa apmeklētu pasākumu tieši viņu darinātā tērpā.

Tādas situācijas kā Džaninai Gavankarai, kad dizainers atsaka savus pakalpojumus, gadās reti. Taču tādas reizes ir piedzīvojusi pat popdīva Bejonsa un populārā sabiedrības dāma Kima Kardašjana. Šādas reizes vienmēr ir lieliska iespēja pie labas reklāmas tikt kādam mazāk zināmam modes namam jeb apģērbu zīmolam.