foto: Publicitātes foto
Rīgā uzstāsies rokmūzikas superzvaigzne Džeks Vaits
Džeks Vaits
2018. gada 22. maijs, 09:08

Rīgā uzstāsies rokmūzikas superzvaigzne Džeks Vaits

Jauns.lv

3. oktobrī ekskluzīvā koncertā "Palladium Rīga" koncertzālē ar savu pirmo solokoncertu Latvijā viesosies rokmūzikas superzvaigzne, 12 "Grammy" balvu ieguvējs Džeks Vaits (Jack White), informē rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vaits ir bijušais "The White Stripes", "The Raconteurs" un "The Dead Weather" solists, neskaitāmu superhītu, tostarp "Seven Nation Army" autors, viens no galvenajiem vinila ierakstu popularitātes veicinātājiem un ierakstu kompānijas "Third Man Records" dibinātājs. Uz koncertu būs pieejamas vien 1600 biļetes, kuras varēs iegādāties no piektdienas, 25. maija "Biļešu Serviss" tīklā.

Džeks Vaits ir viens no mūsdienu rokmūzikas galvenajiem karognesējiem, žanra populārākajiem un atzītākajiem mūziķiem jau kopš paša 21. gadsimta sākuma, kad kopā ar savu bijušo sievu Megu Vaitu (Meg White) uzstājās dueta "The White Stripes" sastāvā. Grupa kļuva par klausītāju un kritiķu mīluļiem jau ar savu 2001. gada veikumu "White Blood Cells", taču par īstām supezvaigznēm kļuva vēl divus gadus vēlāk ar albumu "Elephant". Tas joprojām nereti tiek dēvēts par vienu no iepriekšējās desmitgades labākajiem ierakstiem, savukārt tā populārākā dziesma "Seven Nation Army" ar savu ikonisko ģitāras rifu ir kļuvusi par ikonisku himnu, bez kuras nav iedomājams gandrīz neviens mūsdienu sporta notikums.

Vaits vienmēr ir bijis ļoti darbīgs mūziķis, jau 2005. gadā, paralēli darbībai "The White Stripes", dibinot apvienību "The Raconteurs", kas vēlāk kalpoja par pamatu supergrupas "The Dead Weather" izveidei. Pēc tam, kad 2011. gadā tika oficiāli paziņots par "The White Stripes" darbības beigām, Džeks Vaits pievērsās savai solokarjerai. Tās laikā viņš ir izdevis trīs studijas albumus, kas visi ierakstīti, izmantojot analogās tehnoloģijas, un regulāri pārspējuši dažādus vinila plašu pārdošanas rekordus, tostarp par visvairāk vienā nedēļā pārdoto ierakstu.

Rīkotāji informē, ka Latvijā Džeks Vaits viesosies sava jaunākā albuma "Boarding House Reach" pasaules turnejas ietvaros. Martā iznākušais albums uzreiz kļuva par pārdotāko ASV, iekarojot "Billboard 100" topa pirmo ailīti, kā arī saņemot sajūsmas pilnas atsauksmes no kritiķiem, kuri izcēla mūziķa ambīcijas, mākslinieciskos eksperimentus un atkāpšanos no iepriekšējo ierakstu veiksmes formulas, papild-inot sev tik raksturīgo blūzroka skanējumu ar neskaitāmām ietekmēm, tostarp no urbānās mūzikas.

Ekskluzīvi FBI un Positivus klubu biedriem būs iespēja pirmajie iegādāties biļetes jau ceturdien, 24. maijā no plkst.10. Vien neliels skaits biļešu būs pieejams par 51 EUR, pēc tam biļešu cenai pieaugot līdz 61 EUR.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās