foto: Mārtiņš Ziders
Torņakalna baznīcā aizvadīts Ikgadējais Vasarsvētku labdarības koncerts
Renārs Kaupers Vasarsvētku koncertā.
Mūzika
2018. gada 20. maijs, 18:35

Torņakalna baznīcā aizvadīts Ikgadējais Vasarsvētku labdarības koncerts

Jauns.lv

Torņkalna baznīcā noticis Citādais dievkalpojums "Tavs atspulgs ir manī", kurā tika vākti līdzekļi Rīgas Lutera baznīcas jaunā altāra celtniecībai.

Vasarsvētku labdarības koncerts Torņakalna baznīcā

Torņkalna baznīcā noticis Citādais dievkalpojums "Tavs atspulgs ir manī", kurā tika vākti līdzekļi Rīgas Lutera baznīcas jaunā altāra celtniecībai. Koncertā ...

gallery icon
89

Koncertā piedalījās mūziķi Renārs Kaupers, Intars Busulis, Kaspars Zemītis, Marta Grigale, Daumants Kalniņš, grupas "Sudden Lights", "The Sound Poets", Abonementa orķestris un citi.

Citādais dievkalpojums jau kļuvis par tradīciju, kura Torņakalnā Vasarsvētkos pulcina daudzus simtus labas gribas cilvēku. Tas ir svētku dievkalpojums apvienojumā ar labdarības koncertu, lai vāktu līdzekļus kādam sabiedrībai un draudzei svarīgam mērķim. Šogad visi Vasarsvētkos gūtie ziedojumi tiks novirzīti jaunā baznīcas altāra projekta realizēšanai.

Linda Leen Torņakalna baznīcā Vasarsvētku koncertā

Linda Leen sniedz emocionālu uzstāšanos Torņakalna baznīcā Vasarsvētku koncertā. 2016.gada.15.maijā.

gallery icon
10

Esošais altāris Rīgas Lutera baznīcā nav bijis visu laiku. 1891.gada 24. februārī Torņakalna baznīca tika iesvētīta ar neogotikas stila altāri un lielu altārgleznu, kas sniedzās gandrīz līdz griestiem. Pagājušā gadsimta 60.gados ļaundari pa baznīcas logu iemeta degmaisījumu, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks un no varenā altāra palika vien kūpošu apdeguļu un pelnu kaudze.

Patlaban Anglikāņu baznīca vēlas atjaunot savu baznīcas interjeru sākotnējā veidā, tāpēc Anglikāņu draudzes padome vērsās ar lūgumu atgriezt viņu altāri, jo šī dievnama atlārtelpas vidū joprojām ir tukšums.

Vasarsvētki Torņakalna baznīcā

Vasarsvētki Torņakalna baznīcā 2016.gada 15.maijā.

gallery icon
45

Rīgas Lutera draudze piekrita šim ierosinājumam, lai varētu izlīdzināt Padomju laikā radušos postu un netaisnību, un pieņēma lēmumu, ka, pirms Anglikāņu baznīcas altāris atgriežas savās mājās, Rīgas Lutera draudzei ir nepieciešams izgatavot jaunu, laikmetam atbilstošu altāri, un tā projektēšanu uzticēja arhitektam Andrim Kronbergam.

Linda Leen pēc stila maiņas sniedz emocionālu uzstāšanos Torņakalna baznīcā

gallery icon
21

Vasarsvētku koncerts Torņakalna baznīcā

gallery icon
60

Vasarsvētki Torņakalna baznīcā

gallery icon
75