foto: Mārtiņš Ziders
Mūzikas mīļotāji bauda latviešu ērģeļmūzikas zvaigznes koncertu
Ērģelnieces Ivetas Apkalnes koncerts Dzintaros.
Mūzika
2018. gada 20. maijs, 11:14

Mūzikas mīļotāji bauda latviešu ērģeļmūzikas zvaigznes koncertu

Kasjauns.lv

18. maijā uz grandiozu jauno Dzintaru koncertzāles ērģeļu prezentācijas koncertu aicināja pasaulslavenā latviešu ērģelniece, Hamburgas Elbas Filharmonijas goda māksliniece un Lielās mūzikas balvas laureāte Iveta Apkalne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sanākušie mūzikas mīļotāji Dzintaru koncertzāles unikālajā akustikā baudīja ērģeļu mūzikas vareno skanējumu Pētera Vaska, Aivara Kalēja, Maijas Einfeldes un Ērika Ešenvalda majestātiskajos skaņdarbos.

Ivetas Apkalnes koncerts Dzintaros

18. maijā norisinājās jauno Dzintaru koncertzāles ērģeļu prezentācijas koncerts, uz kuru aicināja pasaulslavenā latviešu ērģelniece, Hamburgas Elbas Filharmonijas goda māksliniece ...

gallery icon
38

Iveta Apkalna ir viena no Eiropas aktīvākajām un pieprasītākajām ērģelniecēm. Viņas spēlē savienojas spožs koncertiskums, perfekta virtuozitāte un nevainojama stila izpratne.

Ivetai raksturīgais dzirkstošais dzīvesprieks un vienlaikus ļoti nopietnā attieksme pret darbu, rūpīgā attieksme pret detaļām un spēja uzburt vērienīgas interpretācijas ļauj karaliski pārvaldīt instrumentu, ko mēdz dēvēt par mūzikas instrumentu radības kroni.

Par savu īpašu misiju māksliniece uzskata ērģeļmūzikas ieskandināšanu ārpus baznīcu mūriem, propagandējot ērģeles kā lielisku koncertinstrumentu bez sakrālās funkcijas.