foto: Uģis Brālēns
Brīvdienās jestri aizvadīts velo kino festivāls „Kino Pedālis”
Dažādās vietās Valmierā durvis vēra pieci pop – up kinoteātri, izrādot duci filmu no visas pasaules.
Kino
2018. gada 13. maijs, 12:36

Brīvdienās jestri aizvadīts velo kino festivāls „Kino Pedālis”

Jauns.lv

Jau trešo gadu velo un kino mīļi satikās Valmierā, kur 11. un 12. maijā notika velo kino festivāls „Kino Pedālis”, ļaujot piedzīvot filmu skatīšanos neparastos pop – up kinoteātros un dalību velo braucienā, kas reizē ir arī interaktīva spēle. Festivāls šajās brīvdienās pulcēja vairāk kā tūkstoti smaidīgu dalībnieku.

Festivāls „Kino Pedālis” 2018

Jau trešo gadu velo un kino mīļi satikās Valmierā, kur 11. un 12. maijā notika velo kino festivāls „Kino Pedālis”, ...

gallery icon
34

Festivālu 11.maija vakarā atklāja KINO NAKTS, kad dažādās vietās Valmierā durvis vēra pieci pop – up kinoteātri, izrādot duci filmu no visas pasaules. Viena no gaidītākajām festivāla filmām bija Arūnas Matelis un „VHS Films” kopdarbs „Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule”. Skatītāji novērtēja iespēju uzkāpt vecā Valmieras ūdenstorņa bēniņos, kur atradās festivāla „šaurākais” kinoteātris, azartu acīs iededza iespēja pēc norādēm atrast slepeno kinoteātri – vienīgo, kas šajā gadā tika izveidots brīvā dabā - blakus airēšanas bāzei „Krāces”. Filmas tika izrādītas arī koncertzālē „Valmiera”, galerijā „Laipa” un visu laiku romantiskākajā, un arī tālākajā festivāla kinoteātrī – „Siltumnīcā”.  

Lai iepazītu Valmieras, Burtnieku, Kocēnu un Beverīnas novadu skaistākās vietas, sestdien, 12.maijā starts tika dots īpašam velo braucienam – interaktīvai spēlei trīs dažādos maršrutos: „Ģimeņu pedālis”, „Puspedālis” un „Dižpedālis”. Kas īpaši, tad šīs noteikti nebija sacensības, bet lielisks veids kā pavadīt laiku kopā, iepazīstot neiepazītas vietas un uzzinot ko jaunu, jo braukšanas virzienu rādīja īpaša mobilā lietotne, kas noteiktos punktos piedāvāja iespēju atbildēt uz dažādiem jautājumiem. Katrā maršrutā bija izveidoti arī īpaši atpūtas punkti, kas ļāva ievilkt elpu, uzlādēt telefonu un iestiprināties pirms tālākā ceļa.

Festivāla centrālā vieta arī šogad bija Vecpuišu parks, kur šeptes nemitējās visu dienu. Kamēr vieni brauca kādu no velo maršrutiem, tikām koncertzālē „Valmiera„ turpinājās filmu skatīšanās, bet parkā pirmais STREET FOOD festivāls Valmierā, kas zem viena jumta aicināja kafejnīcu „Tērbata”, restorānu „Vecpuisis”, brīvdabas picēriju „Vīnkalni”, „Grasbergs” saldējumus un „Gardu muti” garškopju izlolotos zelterus. Savukārt paši mazākie, kuru riteņiem vēl nav pedāļu, piedalījās azartiskās skrejriteņu sacensībās. Reizēm pat bija grūti atšķirt, vai azarts lielāks bija bērnu, vai vecāku starpā. 

Vakaru noslēdza iemīļotā loterija, kurā piedalījās visi velo brauciena dalībnieki, kas aizpildījuši lozi un dejas grupas „All day long” pavadībā. 

Pasākumu organizēja Valmieras pilsētas pašvaldība un aktīvā tūrisma centrs „Eži” sadarbībā ar Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadiem. Festivāla filmu programma tapa sadarbībā ar Norvēģijas vēstniecību, Norvēģijas Filmu institūtu, Dānijas Kultūras institūtu, Dānijas Karalistes vēstniecību Rīgā, Dānijas Filmu institūtu, Gētes Institūtu Rīgā.