foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/All Ov/ Vida Press
"Eirovīzijas" finālā - gan Lietuva, gan Igaunija
2018. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa pirmais pusfināls.
TV
2018. gada 9. maijs, 10:41

"Eirovīzijas" finālā - gan Lietuva, gan Igaunija

Kasjauns.lv

Otrdien, 8. maijā, Portugālē noskaidrojās starptautiskā dziesmu konkursa “Eirovīzija” pirmā pusfināla labākie izpildītāji – finālistu lokā vietu nodrošināja gan Igaunija, gan Lietuva.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā pusfinālā uz skatuves kāpa 19 valstu pārstāvji, bet vietu finālā nodrošināja desmit – bez Igaunijas un Lietuvas arī favorīte Izraēla, Īrija, Albānija, Kipra, Austrija, Čehija, Bulgārija un Somija.

Eirovīzijas pirmais pusfināls

Otrdienas, 8. maija, vakarā Portugālē sācies 2018. gada “Eirovīzijas” dziesmu konkurss. Pirmajā pusfinālā par iespēju cīnīties finālā sacenšas 19 valstu ...

gallery icon
74

Savukārt dalība konkursā beigusies Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Beļģijas, Armēnijas, Grieķijas, Horvātijas, Šveices, Īslandes un Maķedonijas dziedoņiem.

foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/All Ov/ Vida Press
2018. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa pirmais pusfināls.

Igauniju šogad pārstāv operdziedātāja Elīna Nečajeva ar dziesmu “La Forza”, bet Lietuvu – Ieva Zasimauskaite, kas izpilda kompozīciju “When We’re Old”.

Latvijas pārstāve Laura Rizotto par dalību finālā cīnīsies 10. maijā – uz skatuves tad kāps arī Norvēģija, Rumānija, Serbija, Sanmarīno, Dānija, Krievija, Moldova, Nīderlande, Austrālija, Gruzija, Polija, Malta, Ungārija, Zviedrija, Melnkalne, Slovēnija un Ukraina.

Bet lielais “Eirovīzijas” fināls gaidāms sestdien, 12. maijā.  Tajā vietu jau nodrošinājusi konkursa rīkotājvalsts Portugāle, kā arī “lielais piecnieks” – Francija, Vācija, Spānija, Itālija un Lielbritānija.