Zemfira šokē koncertā Viļņā - viņa pieprasa novākt Ukrainas karogu. VIDEO
Zemfira koncertā Viļņā lūdz novākt Ukrainas karogu.
Slavenības
2016. gada 22. marts, 17:40

Zemfira šokē koncertā Viļņā - viņa pieprasa novākt Ukrainas karogu. VIDEO

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā Krievijas dziedātāja Zemfira no skatuves “Arēnā Rīga” atzinās mīlestībā Rīgai, taču pirmdienas vakarā koncertā Viļņā viņa sāka sulīgi lamāties, lūdzot faniem aizvākt Ukrainas karogu.

Populārā Krievijas rokdziedātāja Zemfira šajā pavasarī dodas vērienīgā koncertturnejā “Mazais cilvēks”. Viņa ne tikai uzstājusies lielākajās Krievijas pilsētās, bet arī Baltkrievijā, Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, lai tūri noslēgtu nākamnedēļ ar koncertiem Maskavā un Sanktpēterburgā.

Zemfiras koncerts Rīgā notika 17. martā. Tajā viņa no skatuves teica atzinīgus vārdus Jūrmalai un Rīgai, kas viņai saistās ar patīkamām atmiņām un viņas sirdī ieņemot īpašu vietu. “Es ļoti mīlu Rīgu!” atzinās Zemfira.

Taču jau pēc četrām dienām Zemfira pamanījās pamatīgi aizvainot savus fanus koncertā Viļņā. Pat tik ļoti, ka daudzi skatītāji sašutuši pameta koncertu vēl pirms tā beigām. Uz šādu rīcību viņus pamudināja pati Zemfira, kura ar necenzētiem vārdiem pieprasīja skatītājiem aizvākt Ukrainas karogu. “Es esmu Krievijas iedzīvotāja. Mēs atrodamies Lietuvā. Es lūdzu, es lūdzu jūs, bļe... Jūs mīlat savu valsti, es mīlu savējo!” koncertā kliedza Zemfira.

Zemfiras, kas ir Baškortostānā dzimusi tatāriete, rīcība daudzus jo daudzus viņas talanta cienītājus izbrīnīja, uzskatot, ka Krievijas varasiestādes un sabiedrība esot morāli salauzusi Zemfiru. Jo, piemēram, vēl pirms gada dziedātāja rīkojās pavisam citādāk – pērn jūlijā savā koncertā Gruzijā Zemfira bija pacēlusi virs galvas Ukrainas karogu. Bet 2014. gada pavasarī Zemfira, atbalstot ukraiņus, izdzēsa gandrīz visu savas interneta vietnes saturu, atstājot tajā tikai Ukrainas grupas “Okean Elzy” dziesmu “Vidpusti” ukraiņu valodā savā izpildījumā, ar kuru viņa uzstājās kādā koncertā 2008. gadā.

Zemfira koncertā Tibilisi paceļ Ukrainas karogu

 

Kasjauns.lv,BNS/Foto: Eduards Paņičevs, Edijs Pālens/LETA, Gatis Diedziņš/LETA