foto: Juris Rozenbergs
Žurnālistes Jaunalksnes 11 gadus vecā meita tikusi pie lomas TV seriālā
Mazā Marta Elza blakus seriāla režisoram Armandam Zvirbulim.
Kino
2018. gada 1. maijs, 06:05

Žurnālistes Jaunalksnes 11 gadus vecā meita tikusi pie lomas TV seriālā

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Topošajā LTV seriālā "Sarkanais mežs" pie lomas tikusi arī TV3 raidījuma "Nekā personīga" žurnālistes Ilzes Jaunalksnes meita Marta Elza Ziļeva (11).

foto: LETA
Žurnāliste Ilze Jaunalksne.

Jaunalksne ir mamma divām meitām, kas pasaulē nākušas nu jau bijušajās attiecībās ar ārstu radiologu onkologu Mārtiņu Ziļevu. Terēzei Annai ir seši gadi, bet vecākā māsa jau kļuvusi par aktrisi.

Viņa atveido Latvijas sūtņa Londonā Kārļa Zariņa un viņa kundzes Henrietas meitu Annmariju Zariņu. Reālajā dzīvē Zariņš arī pēc padomju okupācijas pārstāvēja Latviju Lielbritānijā, kura nekad neatzina Baltijas valstu aneksiju par likumīgu.

Brīdī, kad seriāla uzņemšanas laukumā viesojās "Kas Jauns", radošā komanda bijušajā Kārļa Ulmaņa rezidencē, muzejā Dauderi Sarkandaugavā filmēja viesības, ko vēstniecībā 1949. gadā sūtņa ģimene rīko par godu Cēsu kauju 30. gadskārtas atcerei. Epizodes centrā ir Marta balles kleitā, kas izteiksmīgi deklamē Blaumaņa balādi par Tālavas taurētāju.

Pārtraukumā smalkā kleita ir nolikta malā, un Marta, pārvilkusi T kreklu un legingus, dodas izskrieties Dauderu parkā. Pati aktrise smej, ka kleitu nevar mugurā atstāt, jo citādi var sasmērēt.

Meitene ir apbrīnojami aktīva. Viens mirklis, un Marta jau ir uzrāpusies kokā, par ko arī vēsta apkārtējo izsaucieni: “Aktrise kokā!” “Man patīk rāpties pa kokiem,” saka Marta, mīļi pieglauzdamās seriāla mammai Aurēlijai Anužītei.

Ilze Jaunalksne ir dziedājusi ansamblī "Dzeguzīte" un korī "Ave Sol", arī Marta ir liela dziedātāja – apmeklējusi nodarbības pie Ilgas Reiznieces.

Pilnmetrāžas spēlfilmas "Bille" pirmizrāde

Vakar, 20. aprīlī, savu pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvoja Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilma "Bille". Uz filmas pirmizrādi pulcējās kaislīgi kino mīļi, ...

gallery icon
108

Tā kā topošās daudzsēriju filmas producente ir Arta Ģiga, "Nekā personīga" producente un Jaunalksnes ilggadēja kolēģe, viņai ilgi neesot bijis jādomā, kur meklēt vēstnieka meitu.

“Lasot scenāriju, man nebija divu domu, kuru meiteni uz šo lomu aicināt – Marta šim darbam ir kā radīta,” priecājas Arta, kas mazajai aktrisei paguvusi uzrakstīt vairākas zīmes skolai, jo filmēšana mēdz notikt arī stundu laikā.