foto: EPA
Karaļnams atklāj mazā britu prinča vārdu
Princis Viljams un hercogiene Ketrīna dēlam devuši vārdu Luiss Arturs Čārlzs.
Slavenības
2018. gada 27. aprīlis, 14:28

Karaļnams atklāj mazā britu prinča vārdu

Kasjauns.lv

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna darījuši zināmu mazā prinča vārdu. Tas dots par godu vectēvam princim Čārlzam un vecvectēva prinča Filipa tēvocim lordam Luisam Mauntbatenam. Laipni lūgts pasaulē, Luiss Artur Čārlz!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Scanpix/LETA
Hercogiene ar dēliņu Viņa karalisko augstību Kembridžas princi Luisu.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna pasaulei lika gaidīt četras garas dienas, līdz atklāja, kāds būs viņu trešās atvases vārds. Pāris dēliņam devis vārdu Luiss Arturs Čārlzs.

Sabiedrībā mazais princis, kurš ir piektais rindā uz Lielbritānijas troni, būs pazīstams kā Viņa karaliskā augstība Kembridžas princis Luiss.

foto: EPA
Princis Viljams un hercogiene Ketrīna dēlam devuši vārdu Luiss Arturs Čārlzs.

Visas šīs četras gaidīšanas dienas bukmeikeri slēdza derības un lika likmes, par to, kāds būs mazā britu prinča vārds.

Oficiālais paziņojums par prinča vārdu bija gaidīts jau vakar, taču pēc tam, kad britu karaļnams atklāja, ka brālis Viljams būs vedējs sava jaunākā brāļa prinča Harija kāzās ar Meganu, pils citu paziņojumu nesniedza.

Princis Viljams un Kembridžas hercogiene ar jaundzimušo dēlu pamet Svētās Marijas slimnīcu

Princis Viljams un Kembridžas hercogiene ar jaundzimušo dēlu pamet Svētās Marijas slimnīcu.

gallery icon
46

Bukmeikeru favorīts bija vārds Alberts. Tam sekoja Arturs, Aleksandrs, Džeimss un Filips. Tikai pēc tam ierindojās Luiss un citi vārdi.

Daži izteica minējumu, ka visticamāk mazais princis būs Alberts, jo uz šādu domu mudinot pats karaļnams. Ierakstot karaļnama mājaslapā vārdus „princis Alberts”, esot parādījies uzraksts „pieeja liegta”, nevis „šāda lapa nav atrasta”.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna izvēlējušies trešajai atvasei vārdu, kas gadsimtiem ilgi dots Francijas galmā. Šajā valstī savulaik bijuši astoņpadsmit karaļi Luiji.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās