foto: Juris Rozenbergs
Dāvja Sīmaņa filma par Ansi Ataolu Bērziņu un Aijo Benesu pulcē raibu publiku
Pēc filmas "Mūris" pirmizrādes ļaudis pulcējās banketā, kur pārrunāja nupat redzēto.
2018. gada 25. aprīlis, 11:45

Dāvja Sīmaņa filma par Ansi Ataolu Bērziņu un Aijo Benesu pulcē raibu publiku

Kasjauns.lv

Pirmizrādi kinoteātrī “Splendid Palace” piedzīvojusi ilgi gaidītā režisora Dāvja Sīmaņa jaunākā dokumentālā filma Mūris, kas tapusi laika posmā no 2015. līdz 2017. gadam un ir režisora subjektīvi emocionāls un vizuāli tēlains skatījums uz Latvijas un Krievijas pierobežas reģionu.

Filmas "Mūris" pirmizrādes viesi

Filmas "Mūris" pirmizrādes viesi

gallery icon
80

Šajā teritorijā sadzīvo vairākas pasaules un vēsturiskie laiki, cilvēki, kas neatrodas ne īsti vienā, ne otrā pusē. Autoram personiska ceļojuma laikā iepazīstot šo vietu iedzīvotājus un piespiedu viesus, līdzās ģeogrāfiskajam dalījumam tiek skarbi iezīmēta arī kultūru robežšķirtne un atklāts politisks konflikts.

Ieskats dokumentālajā filmā "Mūris"

Tapusi režisora Dāvja Sīmaņa dokumentālā filmā "Mūris". Stāsts ir par dažādām robežām: fiziskām, valsts nospraustām, un prāta radītām, kas fiksētas, ...

gallery icon
30

Paralēli ainām no pierobežas ikdienas dzīves, ideoloģiskām situācijām un vēstures reminiscencēm filmā izvirzās divi galvenie varoņi – Ansis Ataols Bērziņš, politiskais trimdinieks un taisnības cīnītājs no Latvijas, kurš ilgu laiku bijis spiests pavadīt robežas Krievijas pusē un tagad atrodas ieslodzījumā Latvijā.

Otrs personāžs ir nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo, kurš Latvijā izsludināts meklēšanā un devies uz Austrumukrainu, lai pievienotos Krievijas atbalstītajiem separātistu kaujiniekiem.