Aminata, Rešetins, Rozīte un citi novērtē modernāko kinozāli Baltijā. FOTO. VIDEO
Slavenības
2016. gada 24. marts, 16:02

Aminata, Rešetins, Rozīte un citi novērtē modernāko kinozāli Baltijā. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Trešdien, 23. martā, ar filmu “Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma” pirmizrādi k/t “Kino Citadele” tiks atklāta Baltijā modernākā kinozāle SCAPE. To novērtēja vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, bet atklāšanas pasākumu vadīja Renārs Zeltiņš un Mārtiņš Kapzems.

Kinozāles pārbūvē investēti vairāk nekā 1 milj. eiro, tajā uzstādīts Latvijā pirmais BARCO 4K lāzerprojektors, kas ļaus pamanīt smalkākās filmas nianses. Jaunā tehnoloģija sniedz Latvijā vēl neredzētu attēla kvalitāti – dabīgas krāsas, labāku kontrastu proporcija gan gaišajiem, gan tumšajiem kadriem. BARCO 4K lāzera projektori kopumā pasaulē uzstādīti mazāk nekā 100 kinozālēs. Jāuzsver, ka k/t “Kino Citadele” var lepoties arī ar Ziemeļeiropā platāko ekrānu – 24 metri.

Kinozālē ierīkota Ziemeļeiropā jaudīgākā skaņas sistēma DOLBY ATMOS, kas īpaši radīta, lai izjustu daudzdimensiju skaņu. Visaptverošu skanējumu ar pārsteidzošu dzidrumu, pilnasinīgām detaļām un dziļumu nodrošina zāles sienās un arī griestos iebūvētie 87 skaļruņi.

Pēc sēdvietu skaita jaunā SCAPE kinozāle ir lielākā Baltijā – 600 sēdvietas, no kurām 40 īpaši aprīkotas sēdvietas pieejamas balkonā. Ērtākai filmas baudīšanai SCAPE kinozāle aprīkota ar PREMIUM eko ādas krēsliem, kas ir platāki nekā iepriekšējie, kā arī ergonomiski, sniedzot lielāku komforta sajūtu filmas skatīšanās laikā. Unikālu atmosfēru un īpašu noskaņojumu pirms seansa milzīgajā SCAPE kinozālē radīs viena kilometra garumā iebūvētās LED gaismas diodes – vairāk nekā 54 tūkstoši.

Aplausu pavadībā jaunās zāles priekškaru simboliski atvēra FORUM CINEMAS direktors Normunds Labrencis. “Vienmēr saviem apmeklētājiem esam piedāvājuši jaunākos kino industrijas sasniegumus – pirmie Latvijā ieviesām digitālo filmu projekciju, 3D tehnoloģiju, 7.1 kino skaņu, kino pašapkalpošanās kafejnīcu un lielāko videosienu. Šoreiz esam parūpējušies par Baltijā modernākās kinozāles SCAPE izveidi Rīgā, kas mūsu apmeklētājiem sniegs pasaules līmeņa pieredzi un Latvijā nebijušu kino piedzīvojumu,” uzsvēra “Forum Cinemas” vadītājs Normunds Labrencis.

Jaunā SCAPE zāle tapusi 50 dienās, pilnībā pārbūvējot k/t “Kino Citadele” lielāko zāli – 1.auditoriju. Apmeklētājiem jaunā zāle būs pieejama no 24. marta, bet biļetes jaunajā zālē būs tikai par diviem eiro dārgākas nekā citās k/t “Kino Citadele” zālēs. Tuvākās filmas, kuras plānots rādīt jaunajā zālē, ir “Džungļu grāmata” (“The Jungle Book”), “Kapteinis Amerika: Pilsoņu karš” (“Captain America: Civil War”) un “Mednieks un ledus karaliene” (“The Huntsman: Winter’s War”).

Tikmēr jau 23. martā, vērojot filmu “Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma”, kinozāli izbaudīja daudzas sabiedrībā pazīstamas personas. Tostarp dziedātāja Aminata, režisors un producents Igors Linga, aktieris un režisors Intars Rešetins ar sievu Zandu Zariņu-Rešetinu, pasākumu aģentūras vadītāja Gundega Skudriņa, “Kinomānijas” vadītāja Anna Rozīte, kinorežisors un grupas “Jumprava” mūziķis Aigars Grauba, “Superbingo” vadītājs Armands Simsons ar sievu, t/c “Spice” vadītāja Iveta Lāce, TV producente Žaklīna Cinovska, “Radio SWH” ētera personība Artis Dvarionas un citi.

Kinozāles SCAPE atklāšana “Kino Citadele”


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Ilmārs Znotiņš; Ieva Čīka/LETA; Evija Trifanova/LETA