foto: LETA
Pārsteidzoši atklājumi: kurš tagad ir Latvijas bagātākais cilvēks?
Programmatūru attīstītāja "Mikrotik" tehniskais direktors Arnis Riekstiņš.
2018. gada 24. aprīlis, 05:33

Pārsteidzoši atklājumi: kurš tagad ir Latvijas bagātākais cilvēks?

Kasjauns.lv

Pēc “ABLV Bank” skandāla un pasludinātās pašlikvidācijas radusies intriga – vai bankas lielākie akcionāri Oļegs Fiļs un Ernests Bernis joprojām būs Latvijas bagātāko cilvēku saraksta augšgalā?

Fiļs un Bernis Latvijas turīgāko cilvēku topa pirmajās divās vietās turas vairākus gadus un pērn abu baņķieru īpašumu vērtība pēc aptuvenām aplēsēm pārsniedza 310 miljonus eiro.

Trešajā vietā tika ierindots “Rietumu bankas” līdzīpašnieks Leonīds Esterkins ar īpašumiem 225 miljoni eiro vērtībā, bet ceturtais ar vairāk nekā 160 miljoniem topos bija komunikāciju tehnoloģiju uzņēmuma “Mikrotīkls” līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš.

Korporatīvo finanšu kompānijas “Laika stars” valdes priekšsēdētājs Vadims Jerošenko, kura uzņēmums piedalās saraksta veidošanā, žurnālam “Kas Jauns” pauda viedokli, ka jaunais Latvijas turīgāko cilvēku saraksts varētu būt pārsteigumiem pilns. “Ir skaidrs, ka 2017. gada bagātāko cilvēku tops, salīdzinot ar iepriekšējo, būs krietni citādāks. Ir visas indikācijas, ka nozarē gaidāmas lielas izmaiņas,” atklāja Jerošenko.

“Būs intriga – ja līdz šim topā bija baņķieri, baņķieri, baņķieri, tad tagad tā struktūra pamainīsies,” ieskicē finansists.
Žurnāls “Kas Jauns” vēsta – tā kā nesenie notikumi Latvijas finanšu sistēmā, visticamāk, ietekmēs arī citu banku darbību, nav izslēgts, ka zemāk sarakstā kritīs arī līdzšinējais trešās vietas iemītnieks Leonīds Esterkins.

Tāpēc pieļaujams, ka šogad par bagātāko Latvijas cilvēku tiks atzīts Arnis Riekstiņš.

Divus gadus pēc kārtas Arnis Riekstiņš (56) atzīts par gada pelnošāko Latvijas uzņēmēju. 2016. gadā, piemēram, viņš nopelnījis vairāk nekā 32,5 miljonus eiro. Riekstiņam pieder 50 procenti uzņēmuma “Mikrotīkls”, kas Latvijas vērtīgāko uzņēmumu topā ierindots trešajā vietā.

2016. gadu “Mikrotīkls” noslēdza ar lielāko peļņu uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē – 66,2 miljoni eiro, bet apgrozījums bija sasniedzis 223,3 miljonus eiro. Vēl Riekstiņam pieder 50 procenti SIA “STARJT” daļu, bet šī gada sākumā viņš kļuvis par aviopārvadājumu uzņēmuma SIA “Classic Air” vienīgo īpašnieku.

Riekstiņš, kas no publicitātes izvairās, sevi labprātāk pierāda ar darbiem – pēdējo dažu gadu laikā ziedojis 1,5 miljonus eiro Latvijas Universitātei, bet miljonu eiro – Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai.