foto: Reinis Janulis
Grupa "Neon Saturdays" jauno singlu nosvin ar bezmaksas koncertu "Facebook"
Pie “Neon Saturdays” jaunā singla "Get Up" kopējā skanējuma strādājis arī vairākkārtējs "Grammy" balvas ieguvējs, ASV skaņu inženieris Rendijs Merils.
Mūzika
2018. gada 23. aprīlis, 12:30

Grupa "Neon Saturdays" jauno singlu nosvin ar bezmaksas koncertu "Facebook"

Jauns.lv

Siguldas grupa “Neon Saturdays” piektdien, 20. aprīlī, laida klajā singlu “Get Up” un tā videoklipu, kurš jau izpelnījies vairāku ievērojamu vietējās mūzikas industrijas pārstāvju atzinību un uzmanību interneta vidē. Jaunās dziesmas nodošanu klausītājiem grupas mūziķi atzīmēja ar intīmu “Facebook live” akustisko koncertu, kurš tika sarīkots grupas mēģinājumu telpā.

Sociālajā tīklā “Facebook” singla “Get Up” video pāris dienu laikā skatīts vairāk nekā 24 000 reižu.

Grupa piedāvā koncertu sociālajos tīklos

Lai svinētu singlu kopā ar bundzinieku Linardu Lazdiņu, kurš šobrīd dzīvo Kanādā un drīz plāno atgriezties, “Neon Saturdays” singla iznākšanai par godu, tuvākajiem atbalstītājiem piektdienas vakarā rīkoja bezmaksas akustisku mini koncertu, kurš vienlaikus tika raidīts arī “Facebook live”.

Mirkļi no "Neon Saturdays" singlam "Get Up" veltītā koncerta

Piektdien, 20. aprīlī, Siguldas grupa “Neon Saturdays” laida klajā singlu “Get Up” un tā videoklipu, kurš jau izpelnījies vairāku ievērojamu ...

gallery icon
25

“Zinājām, ka singla iznākšanas datumā nebūsim pilnā sastāvā, un līdz ar to nevarēsim būt tik skaļi kā ierasts. Taču priekšnesums bija jāgatavo, turklāt laika mēģinājumiem bija ļoti maz,” atklāj grupas vokālists Andris Ēvelis.

“Vienā brīdī vienkārši izlēmām, ka neslēpsim no saviem klausītājiem šo ievainojamības mirkli, aicināsim jūs uz mūsu vissvētāko vietu – mēģinājumu telpu, sagaidīsim jūs ar to, kas mums tajā brīdī ir – dažām ģitārām, klavierēm un balsīm.

Apsolījām sev, ka runāsim atklāti par savām dziesmām un to vēstījumu, lai arī cik personisks tas būtu, priecāsimies gan par tām notīm, kuras sanāks pareizi, gan arī par tām, kuras, teiksim tā – atklās, ka esam vien četri satraukuma pārņemti čaļi,” bilda Ēvelis.

Grupas koncertu atkārtojumā var noskatīties šeit:

Singla tapšanā piedalās britu un ASV lielmeistari

Grupas jaunais singls "Get Up" tapis ciešā sadarbībā ar talantīgo producentu Levisu Gardineru.

Skotu izcelsmes producents iepriekš par sevi licis skaļi runāt, sadarbojoties ar britu dziedātāju Eliju Goldingu un 2016. gada britu “X Factor” uzvarētāju Metu Teriju.

Pie “Neon Saturdays” jaunā ieraksta kopējā skanējuma strādājis arī vairākkārtējs “Grammy” balvas ieguvējs, ASV skaņu inženieris Rendijs Merils.

Merils vēl nupat sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā Lady Gaga, Adele, Keitija Perija un ASV rokgrupa “Imagine Dragons”.

Pie singla videoklipa strādājis talantīgais fotogrāfs un videogrāfs Reinis Janulis:

Tiek arī ziņots, ka jau pavisam drīz, vasaras vidū, gaidāms grupas nākamais singls. Trešā singla izdošana ieplānota rudens sākumā, pēc kā “Neon Saturdays” grasās laist klajā nākamo albumu.

Mirkļi no "Neon Saturdays" jaunā videoklipa filmēšanas

20. aprīlī klajā nācis grupas “Neon Saturdays” jaunākais singls ar nosaukumu “Get Up”. Darbam pie jaunā materiāla, grupai izdevies piesaistīt ...

gallery icon
16

Rokgrupa „Neon Saturdays” dibināta 2012. gadā. Šobrīd tajā spēlē Andris Ēvelis (vokāls), Edvīns Rakickis (solo ģitāra, vokāls) Mārtiņš Rudzītis (basģitāra, vokāls) Linards Lazdiņš (bungas).

Tās pastāvēšanas laikā ir iznācis debijas albums un vairāki singli.

Koncerttūrēs vairākkārt apceļotas Baltijas valstis un Lielbritānija, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā „The Great Escape”.

2016. gadā, Siguldas festivāla “Sunset Festival” ietvaros “Neon Saturdays” iesildīja festivāla galvenos māksliniekus – angļu rokgrupu “James”.

Par „Neon Saturdays” mūziku savulaik ļoti atzinīgi izteicies arī Tims Freizers – „British Academy of Songwriters and Authors” (BASCA) valdes pārstāvis un starptautiski pazīstams dziesmu autors, kurš sacerējis kompozīcijas tādiem māksliniekiem kā Tīna Tērnere, Billijs Maijers un citi.