Slavenību cepuru izsole. Pārdod pat Čārlija Čaplina leģendāro "katliņu". FOTO
Amerikāņu TV un radio personībai Džo Frenklinam piederējušo slavenību cepuru kolekciju paredzēts piedāvāt izsolē. Tajā būs Čārlija Čaplina „katliņš”, Merilinas Monro cepurīte un Alfrēda Hičkoka saliekamais cilindrs.
Slavenības
2016. gada 25. marts, 17:14

Slavenību cepuru izsole. Pārdod pat Čārlija Čaplina leģendāro "katliņu". FOTO

Jauns.lv

Šā gada 2. aprīlī Bidefordā (ASV) norisināsies vērienīga izsole, kurā kolekcionāriem tiks piedāvātas slavenībām reiz piederējušas cepures. To skaitā ir Čārlija Čaplina „katliņš”, Alfrēda Hičkoka cilindrs, kā arī cepurītes, kas piederējušās tādām dīvām kā Greisa Kellija un Merilina Monro. Izolē iegādāties varēs arī Volta Disneja cepuri ar Mikipeles austiņām.

Slavenību cepures izsolei piedāvājis kāds kolekcionārs, kurš vēlējies palikt anonīms. Zināms, ka visas šīs galvassegas reiz piederējušas amerikāņu TV un radio personībai Džo Frenklinam (1926-2015). Viņš mudinājis sava šovu viesus piemiņai atstāt kādu galvassegu. „Viņa birojs bija pilns [ar šiem suvenīriem] no grīdas līdz pat griestiem,” atceras Frenklina šovu ilggadējais producents un labs draugs Stīvs Garrins.

Izsoles rīkotājs Trojs Tibodo norāda, ka šis kolekcionārs, kas izsolei piedāvā leģendāriem cilvēkiem piederējušās cepures, gadiem ilgi tās pārpircis no paša Frenklina.

TV personības Džo Frenklina kolekcijā ir ne tikai cepures, bet arī citas slavenībām piederējušas mantas, ko tās viņam pēc paustā lūguma uzdāvinājušas. Kolekcijā ir arī aktieru Stīva Makvīna un Marlona Brando ādas jakas, mūziķes Dženisas Džoplinas mutes harmonikas, aktiera Džona Veina kovboju zābaki un pieši.

Radio un TV šovos pie Džo Frenklina viesojies vairāk nekā 300 000 viesu. Dažas no karjeras gados sakrātajām relikvijām viņš pats piedāvājis izsolē vēl 2002. gadā.

 

Kasjauns.lv. Foto: Vida Press