foto: Gatis Rozenfelds
Noskaties! Latviešu grupa "Neon Saturdays" pārsteidz ar satriecošu videoklipu jaunajam singlam
20. aprīļa vakarā, pulksten 20.30 interesentiem grupas “Facebook” profilā tiešraidē būs iespēja baudīt singla izdošanai veltītu akustisko koncertu.
Mūzika
2018. gada 20. aprīlis, 06:41

Noskaties! Latviešu grupa "Neon Saturdays" pārsteidz ar satriecošu videoklipu jaunajam singlam

Jauns.lv

20. aprīlī klajā nācis grupas “Neon Saturdays” jaunākais singls ar nosaukumu “Get Up”. Darbam pie jaunā materiāla, grupai izdevies piesaistīt starptautiski atzītus skaņu ierakstu speciālistus, kuri sadarbojas ar pasaules mēroga zvaigznēm.

Neon Saturdays” savu veikumu klausītājiem piedāvā pēc teju divu gadu ilgas klusēšanas.

Kā skaidro grupas līderis Andris Ēvelis, laiku prasījis lēmums meklēt sadarbības partnerus starp augsta līmeņa speciālistiem ārzemēs.

“Ikreiz, kad sākam strādāt pie jauna materiāla, uzliekam sev par pienākumu pacelt latiņu augstāk. Tam ir jābūt citam skatījumam – jaunai pieejai vai modernam skanējumam. Kaut kam, kas izvelk mūs no komforta zonas un piespiež iespringt gan radoši, gan visādā citādā ziņā,” pauž Ēvelis.

Tieši ar šādu pieeju arī radīts dziesmas liriku video, kurā redzmās ainas filmētas īstās lokācijās:

Singla tapšanā piedalās britu un ASV lielmeistari

Grupas jaunais singls tapis ciešā sadarbībā ar talantīgo producentu Levisu Gardineru.

Skotu izcelsmes producents iepriekš par sevi licis skaļi runāt, sadarbojoties ar britu dziedātāju Eliju Goldingu un 2016. gada britu “X Factor” uzvarētāju Metu Teriju.

Pie “Neon Saturdays” jaunā ieraksta kopējā skanējuma strādājis arī vairākkārtējs “Grammy” balvas ieguvējs, ASV skaņu inženieris Rendijs Merils.

Merils vēl nupat sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā Lady Gaga, Adele, Keitija Perija un ASV rokgrupa “Imagine Dragons”.

“Mūsu dziesmas lielā mērā caurstrāvo bērnībā, pusaudžu gados uzkrātās emocijas un iespaidi par apkārtējo pasauli. Mūzika, kuru tolaik klausījāmies, spēles, kuras spēlējām pagalmā, notikumi, kuri mūs iepriecināja, vai gluži pretēji – noveda līdz asarām. Gan labais, gan sliktais.

Šad tad iesmejam, ka mūs četrus grupā vieno šāda melanholija un spītīga nevēlēšanās tā pa īstam pieaugt. Šī dziesma būtībā ir aicinājums mūsu līdzcilvēkiem šodienas rūpju vārdā neatsvešināties pilnībā no agrīnajiem sapņiem un pasaules redzējuma.

Mūsu dzīvju pirmie gadi ir kas vairāk par bezrūpības momentu un naivu pieredžu kopumu. Bērnībā – lai arī kāda katram no mums tā ir bijusi – veidojas mūsu pamatvērtību kopums. Gūstam virkni mācību, kas veido mūsu personības un lielā mērā iedvesmo mūsu lēmumus tālākajā dzīvē,” par dziesmas vēstījumu stāsta Andris Ēvelis.

Mirkļi no "Neon Saturdays" jaunā videoklipa filmēšanas

20. aprīlī klajā nācis grupas “Neon Saturdays” jaunākais singls ar nosaukumu “Get Up”. Darbam pie jaunā materiāla, grupai izdevies piesaistīt ...

gallery icon
16

Izziņo “Facebook live” koncertu

20. aprīļa vakarā, pulksten 20.30 interesentiem grupas “Facebook” profilā tiešraidē būs iespēja baudīt singla izdošanai veltītu akustisko koncertu.

Tiek arī ziņots, ka jau pavisam drīz, vasaras vidū, gaidāms grupas nākamais singls. Trešā singla izdošana ieplānota rudens sākumā, pēc kā “Neon Saturdays” grasās laist klajā grupas nākamo albumu.

Rokgrupa „Neon Saturdays” dibināta 2012. gadā. Tās pastāvēšanas laikā ir iznācis debijas albums un vairāki singli.

Koncerttūrēs vairākkārt apceļotas Baltijas valstis un Lielbritānija, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā „The Great Escape”.

2016. gadā, Siguldas festivāla “Sunset Festival” ietvaros “Neon Saturdays” iesildīja festivāla galvenos māksliniekus – angļu rokgrupu “James”.

Par „Neon Saturdays” mūziku savulaik ļoti atzinīgi izteicies arī Tims Freizers – „British Academy of Songwriters and Authors” (BASCA) valdes pārstāvis un starptautiski pazīstams dziesmu autors, kurš sacerējis kompozīcijas tādiem māksliniekiem kā Tīna Tērnere, Billijs Maijers un citi.