Resnākais kolumbietis Oskars sver 400 kilogramus un grasās nomest trīs simtus. FOTO
Viņa mērķis ir tuvāko triju četru gadu laikā nomest 300 kilogramus. Tagad Oskars sver 400 kg.
Trakā pasaule
2016. gada 27. marts, 19:20

Resnākais kolumbietis Oskars sver 400 kilogramus un grasās nomest trīs simtus. FOTO

Jauns.lv

Oskaram ir 44 gadi, un viņa aptaukošanās stāvoklis ir tik smags, ka vīra izcelšana no gultas un nogādāšana slimnīcā prasa papildspēkus no ugunsdzēsēju vienības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc pēdējiem datiem Oskars Vaskvezs Moraless ir visresnākais vīrietis visā Kolumbijā. Milzīgais svars - 400 kilogrami! - nopietni apdraud viņa dzīvību, tāpēc nu pieņemts lēmums smago vīru ievietot klīnikā, kur medicīnisku manipulāciju rezultātā varētu tikt dots stars Oskara vājēšanai. Tas prasīs gribasspēku arī no paša, jo pamatīgi jāmaina Oskara ēdienkarte, kas līdz šim lielākoties sastāvējusi no taukaina, neveselīga ēdiena.

Pats uz klīniku Oskars nevarēja tikt, - bija vajadzīgi papildspēki no glābšanas dienestiem. 20 cilvēki kopīgi sadarbojās, lai smago vīru turp nogādātu.

Moraless dzīvo Palmiras pilsētā Kolumbijā, un došanās uz slimnīcu viņam ir pagalam retā iziešana no mājas, proti, viņam jau gadiem ilgi sagādāja grūtības pat tualetes apmeklēšana, kur nu vēl iziešana kur tālāk. It visā viņam palīdzēja tuvinieki.

Resnākā kolumbieša "atveseļošana" plānota trijos etapos, un mērķis ir tuvāko 3-4 gadu laikā atbrīvoties no 300 kilogramiem. Viņam tiks veikta arī kuņģa samazināšanas operācija.

Pats Oskars saka, ka jau no bērna kājas bijis "bumbulītis", taču aptaukošanās kļuva neapturama pēc tam, kad vēlīnajos tīņa gados nomira abi viņa vecāki. Viņš mieru radis ēdienā, kā rezultātā 44 gadu vecumā Oskars sver jau 400 kilogramu.


Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA