foto: Juris Rozenbergs
Dita Lūriņa apaļajā jubilejā ķer adrenalīnu
Aktrise Dita Lūriņe-Egliena teic, ka viņas jubilejas izrāde ir smeldzīga saruna pašai ar sevi.
Slavenības
2018. gada 9. aprīlis, 16:27

Dita Lūriņa apaļajā jubilejā ķer adrenalīnu

Kasjauns.lv

Aktrise Dita Lūriņa-Egliena ar akrobātiskiem izgājieniem Nacionālajā teātrī sāk savas 40. jubilejas svinības.

Ditas Lūriņas jubilejas izrāde “Tango bez asinīm”

Ditas Lūriņas jubilejas izrāde “Tango bez asinīm”

gallery icon
66

Lai arī īstā dzimšanas diena aktrisei būs 16. aprīlī, svinības viņa sāks jau 10. aprīlī, pirmizrādot pašas veidotu koncertstāstu “Tango bez asinīm”.

Tajā Dita Lūriņa-Egliena pārsteidz ne tikai ar dzīves atziņām, kas raksturo viņas alkas pēc brīvības, tango soli un to, ka līdzās galvenajā lomā aicinājusi aktieriski spēcīgo dziedātāju Daumantu Kalniņu, bet arī ar akrobātikas elementiem.

Neraugoties uz to, ka izrādē piedalās profesionāļi Agnese Vanaga un Andris Kačanovskis, kuriem pa spēkam dejas gaisā, no Pītera Pena cienīgiem gājieniem nav atteikusies arī pati jubilāre: te viņa augstpapēžu kurpēs pastaigājas pa pirmā balkona apmali un apsēžas uz tās, pāri kūļājot kājas, te zibenīgi nolec uz skatuves dēļiem, ne mirkli nepārtraucot stāstāmo. 

Jau iepriekš sarunā ar “Kas Jauns” aktrise atklāja, ka šajā dzīves posmā jūtas lieliski. „Katrā ziņā kā tante nejūtos! Gluži otrādi – manī ir tāds dullums. Faktiski viss, ko daru, ir traks. Tas ir nenormāli, un principā tam nav nekādas loģikas!” pirms pāris nedēļām pauda māksliniece.

foto: Juris Rozenbergs
Ieraugot Ditu pēkšņi parādāmies uz balkona margas, skatītājiem pārsteigumā aizraujas elpa. Turklāt viņa pa to staigā augstpapēžu kurpēs!

Citas svinības kā tās, kas būs teātrī pēc izrādes kopā ar tuviniekiem un kolēģiem, Dita neplāno. „Ja mana jubileja nebūtu uz skatuves, es nezinātu, ko darīt. Tad tiešām būtu depresijā. Jā, šajā mājā kārtīgi nosvinēsim to, ko esam sastrādājuši!” teic jubilāre. Pēc mēģinājuma, vaicāta, kā jūtas uz balkona margām, aktrise atzīstas: „Dabiski, ka ir bail, bet bez bailēm jau zustu kaifs.”